GIV LIV

Frugt og bær

  • Hindbærboller

    16 stk. Dej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt æg, mælk, olie, salt, sukker, vaniljesukker, speltmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Lav cremen imens. Creme Pisk alle… Læs mere »

  • Angelfood kage med bagte blommer

    Angelfood kage Smør en springform med hul i midten med olie. Pisk æggehviderne skummende. Drys sukkeret i under piskningen, og pisk æggehviderne, til de er stive, men ikke grynede. Riv citronskallen fint. Bland mel, vaniljesukker, vinsten og salt sammen, og sigt det hele. Bland citronskallen i melblandingen. Vend melblandingen forsigtigt i æggehvideskummet a 2-3 gange.… Læs mere »

  • Sommerkager med bær og mandelcreme

    Bær Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme. Smuldredej Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden. Mandelcreme Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en… Læs mere »

  • Jordbærmad med friskost

    Jordbærmad Rist brødet. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver. Smør brødet med flødeost og top med jordbær. Krydr med peber, og pynt med sommerblomster. Salat Skyl salaten, og slyng den tør. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Bælg ærterne. Vend salat med agurk og ærter. Servér salaten til jordbærmadderne.  

  • Jordbærsorbet med guf

    Jordbærsorbet Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i mindre stykker. Kom jordbær, sukker, glukose og vand i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Tilsæt citronsaft og tag gryden af varmen og blend massen. Pres massen gennem en sigte og afkøl. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt dernæst den blendede jordbærmasse. Rør til cremen er… Læs mere »

  • Citron-koldskål med rugbrødscrunch og sommerbær

    Rugbrødscrunch Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Citron-koldskål Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme… Læs mere »

  • Tærte med appelsin

    Tærtebund Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet blank dej. Smør en tærteform 22-24 cm i diameter med olie, og tryk dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel. Bag bunden ved 180 grader i 20 minutter, til den er lysebrun og gennembagt. Lad tærtebunden køle af. Creme Skrab kornene ud af vaniljestangen og… Læs mere »

  • Æblemos bagt med kagecreme

    Æblemos Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og tilsæt vand. Lad æblerne koge under låg, til de er kogt næsten ud. Hvis mosen er meget syrlig, kan du smage til med et par spsk. sukker. Kagecreme Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk vanilje og alle de øvrige ingredienser til… Læs mere »

  • Jordbærlagkage med flødeostecreme

    10 stykker Lagkagebunde Pisk æggene hvide og skummende med sukker og vand. Vend melet i, og kom dejen i en springform på 22 cm i diameter. Drys mandelflager på toppen. Bag kagen ved 180 grader nederst i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er fast og elastisk, når du trykker den på midten. Tag kagen… Læs mere »

  • Jordbærgrød med rabarberguf

    Rabarberguf Skær rabarberne i små stykker. Kog dem op med lidt vand i bunden og kog under låg, til rabarberne er kogt ud. Tilsæt sukker, og lad rabarberne koge uden låg, til al væsken er kogt næsten væk. Lad dem køle helt af. Lav guffet lige inden servering: pisk æggehviden skummende. Tilsæt sukkeret under piskning… Læs mere »