GIV LIV

Frugt og bær

  • Incir tatlisi – figenkage

    1 kage/15 stk. Kagebund Læg fignerne i blød i en skål med koldt vand i 1 time. Kassér vandet, og hak fignerne fint. Hak valnødderne groft. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til en luftig skum. Bland mel og bagepulver og vend i æggemassen sammen med valnødder. Vend… Læs mere »

  • Jordbær med krydret sukker og vaniljecreme

    Skyl jordbærrene og nip dem. Skyl hindbærrene. Bland jordbær med hindbær. Krydret sukker Hak mynten, og vend med sukker og lakridspulver. Vaniljecreme Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde, og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind.… Læs mere »

  • Rabarberis

    Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde med 3 spsk. vand i bunden. Kog op under låg, og kog til rabarberne er møre. Rør sukkeret i, og lad rabarberne køle af. Kom rabarberkompotten i en flad plasticbeholder, og frys den ned. Bræk den frosne rabarberkompot i stykker (måske skal den tø… Læs mere »

  • Køleskabsgrød med hindbær

    Kom havregryn, mælk og vaniljesukker i en beholder med tilhørende låg, og rør det sammen. Luk låget til, og stil grøden i køleskabet til næste morgen. Rør rundt i grøden, tilsæt yoghurt, og servér med hindbær, vaniljesukker og mynteblade.

  • Overnight oats med bær

    Aften: Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg sammen med vaniljepulver. Tilsæt mælk, og rør godt rundt. Stil grøden til­dækket på køl til næste morgen. Morgen: Tag grøden ud af køle­skabet, og rør rundt i den. Er den for tyk spædes til med lidt vand. Fordel den kolde grød i fire skåle, og… Læs mere »

  • Mangosalat med passionsfrugtmarinade

    Halvér passionsfrugterne, og skrab frugten ud. Bland passionsfrugten med honning. Skræl mangoerne, og skær kødet fra i så store stykker som muligt. Skær mangoen i skiver, og anret på en tallerken. Dryp passionsfrugtdressingen over mangoen. Drys med grofthakket mynte.  

  • Hindbærboller

    16 stk. Dej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt æg, mælk, olie, salt, sukker, vaniljesukker, speltmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Lav cremen imens. Creme Pisk alle… Læs mere »

  • Angelfood kage med bagte blommer

    Angelfood kage Smør en springform med hul i midten med olie. Pisk æggehviderne skummende. Drys sukkeret i under piskningen, og pisk æggehviderne, til de er stive, men ikke grynede. Riv citronskallen fint. Bland mel, vaniljesukker, vinsten og salt sammen, og sigt det hele. Bland citronskallen i melblandingen. Vend melblandingen forsigtigt i æggehvideskummet a 2-3 gange.… Læs mere »

  • Sommerkager med bær og mandelcreme

    Bær Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme. Smuldredej Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden. Mandelcreme Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en… Læs mere »

  • Jordbærmad med friskost

    Jordbærmad Rist brødet. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver. Smør brødet med flødeost og top med jordbær. Krydr med peber, og pynt med sommerblomster. Salat Skyl salaten, og slyng den tør. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Bælg ærterne. Vend salat med agurk og ærter. Servér salaten til jordbærmadderne.