Skræl rødbederne og skær dem i så tynde skiver du kan, gerne på et skarpt rivejern. Hak hvidløget fint med fennikelfrøene og rør dem sammen med olie, eddike og salt i en stor skål. Vend rødbederne grundigt sammen med dressingen, så der er dressing på alle skiverne. Lad dem trække i 30 minutter eller mere.… Læs mere »
Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »
Dej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Fyld Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær squash i skiver. Skær løget… Læs mere »
Blomkåls-gazpacho Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Damp blomkål i halvdelen af bouillonen,… Læs mere »
Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, grahams- eller speltmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Rul dejen ud til to store cirkler, og læg hver… Læs mere »
Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »
1 stk. rugbrød Påbegyndes 4-5 dage før brug, hvis du ikke har rugsurdej i forvejen. Rugsurdej Rør rugmelet grundigt med vandet i en lille skål eller et sylteglas. Dæk skålen eller glas med et løst låg eller med køkkenfilm, og lad det stå på køkkenbordet i 4-5 dage. Rør i den en enkelt gang om… Læs mere »
Knækbrød Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant, ca. 20×30 cm. Fjern det… Læs mere »
Skær brødet i tynde skiver og rist det i ovnen til det er gyldent. Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene og damp dem i ca. 2 minutter. Hak løget fint. Del laksen i flager. Vend forsigtigt laks med creme… Læs mere »
Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet. Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg. Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4… Læs mere »