GIV LIV

Frokost

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Citron-koldskål med rugbrødscrunch og sommerbær

    Rugbrødscrunch Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Citron-koldskål Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme… Læs mere »

  • Hønsesalat med rødbeder, nødder og æble

    4-8 personer Hønsesalat Kom kyllingefileterne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand. Tilsæt ½ tsk. salt og peberkorn, og kog det forsigtigt op. Lad kyllingen koge sagte i 10 minutter under låg. Hæld vandet fra, lad kødet trække i 5 minutter, og lad det derpå køle af i køleskabet. Kog rødbederne møre i… Læs mere »

  • Fuldkornsfocaccia med spinat, tomat og rosmarin

    1 stort brød til 10 personer Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den… Læs mere »

  • Rugbrøds-tarteletter med sommersalat

    Ca. 16 stk. Rugbrødstarteletter Bryd brødet i mindre stykker. Findel brødet i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt æg og 1 spsk. olie og blend til en ensartet dej. Smør silikone- eller metalmuffinforme med lidt olie. Kom lidt vand på hænderne, og tryk dejen tyndt ud i formene. Bag tarteletterne ved 175 grader i 20-25 minutter.… Læs mere »

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »

  • Tomatfocaccia

    14 stk. Tomatfoccacia Skær de soltørrede tomater i små tern. Riv gulerødderne fint. Opløs gæren i vandet i en ælteskål. Tilsæt gulerødder, soltørrede tomater, olie, tomatpuré, salt, oregano, durummel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen, og tilsæt evt. mere hvedemel under æltningen, men lad den være lidt klæg. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.… Læs mere »

  • Club salad nicoise

    Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Nip bønnerne og damp dem. Skær agurk i tændstiktynde strimler – fx med en julienneskræller. Snit peberfrugten. Kog æggene og skær i kvarte. Afdryp tunen og rør med yoghurt, mayonnaise, sennep, kapers og hakket dild. Smag til med salt og peber. Rist… Læs mere »

  • Pink kyllingesandwich

    Kog kyllingen i ca. 12 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Snit blegselleri. Skær rødbeder i små tern. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær æblet i tynde både. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber. Rør først rødbeder i dressingen, og dernæst findelt kylling, blegselleri… Læs mere »

  • Grøn sandwich med edamamehummus

    Kom edamamebønner, presset hvidløg, olie og skyr i en blender og kør til en grov creme. Smag til med salt og peber. Snit kålen fint og vend med citronsaft. Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller. Skær brødene igennem. Fyld med edamamehummus, kål og agurkespåner.