GIV LIV

Fjerkræ

  • Vietnamesiske ruller med chilisovs

    Vietnamesiske sommerruller Kog nudlerne som angivet på emballagen, køl dem af under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær kyllingen i tynde strimler, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Skær gulerod, agurk, forårsløg og spidskål i strimler på 5-6 cm. Kom 2 rispandekager ad gangen i… Læs mere »

  • Kalkunfarsbrød med spinat

    Rør kalkunkødet sammen med rasp, æg, tomatpuré, timian, salt og peber. Bred farsen ud på et stykke bagepapir ca. 30 x 30 cm. Kom spinaten i en gryde og tø den op ved svag varme. Vrid den fri for væde, tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber. Bred den afdryppede spinat oven på kalkunkødet… Læs mere »

  • Ædedolkepakker – tortilla med kylling og grønt

    Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen og afkøl dem. Bland mayonnaise, tomatketchup og eventuelt worcestershire sauce. Skær kogt eller stegt kyllingekød og rød peber i tern og vend det i mayonnaiseblandingen sammen med afdryppede majs. Smag til med salt og peber. Fordel snittet icebergsalat midt på tortillaerne. Fordel kyllingeblandingen over. Fold tortillaerne sammen, som om du… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med kylling og urtedressing

    Skrub kartoflerne og kog dem i 12-15 minutter til de er møre. Afkøl kartoflerne. Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og grill på en grillpande til kødet er mørt. Drys med salt. Skær agurken i små tern og tomaterne i både.  Skær radiser i skiver. Hak krydderurterne og vend med creme fraiche og sennep og smag… Læs mere »

  • Æggekage med kylling, bacon og sprøde grønsager

    Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig. Sprøde… Læs mere »

  • Kylling i salat med frugt og mormordressing

    Kylling Pensl kyllingefileterne med olie og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kødet er mørt. Krydr kødet med salt og peber. Salat Skyl de to slags salater og slyng dem tørre. Halvér blommerne, fjern stenene og skær blommerne i både. Vend salaten med blommer og hindbær og kyllingebryst skåret i skiver.… Læs mere »

  • Kylling med mandler og rosiner

    Skær kyllingekødet i strimler. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær peberfrugterne i strimler. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg æblerne i en skål med koldt vand. Varm olie i en sauterpande og svits løg og kylling. Tilsæt presset hvidløg, chili, ingefær, kanel og… Læs mere »

  • Kylling tikka masala med fennikel-æblesalat

    Kylling tikka masala Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt peberfrugt og… Læs mere »

  • Kyllingeburger med romescosauce

    Burgerboller Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, kamutmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle.… Læs mere »

  • Kyllingegryde med indisk islæt

    Træk skindet af kyllingen. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Riv ingefæren. Varm olien i en stegegryde og brun kyllingestykkerne deri. Tilsæt løg, selleri, gulerødder og krydderier og svits et øjeblik. Tilsæt dernæst bouillon, salt og peber. Lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 35 minutter. Ryst melet sammen med… Læs mere »