GIV LIV

Fjerkræ

  • Bønnesalat med blomkål, kylling og avokadodressing

    Bønnesalat Brun kyllingen på begge sider i olien på en pande. Skru ned for varmen og lad kyllingen simre 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær… Læs mere »

  • Stegt kyllingebryst med nye kartofler og friskbælgede ærter

    Pensl kyllingekødet med olie, krydr dem med salt og peber, og grill dem i ca. 5 minutter på begge sider på en grill eller grillpande, til de er gennemstegte. Kog kartoflerne lige netop møre. Knus kartoflerne let med en gaffel – de skal ikke moses helt – og vend dem med friskbælgede ærter. Top med… Læs mere »

  • Asiatiske kyllingekødboller i nudelsalat

    Kyllingeboller Hak løget fint. Rør kød med løg, karrypasta, æg og salt. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab. Form kyllingekødet til små boller (på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Vend dem undervejs. Afkøl kødbollerne en… Læs mere »

  • Kalkun i karrysauce med kål, druer og æble

    Hak løget. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og vend med gulerødder og rosiner til råkostsalat. Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter… Læs mere »

  • And i appelsinsalat med grønkål og granatæble

    Appelsinsalat Skær fedtet af andebrystet. Brun kødet på begge sider på en pande i 1 spsk. olivenolie. Skru ned for varmen, og steg kødet endnu 4 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Lad kødet trække i 5 minutter, og skær det i tynde skiver. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem… Læs mere »

  • Andebryststeg med bagt Hokkaido

    Andebryststeg Gnid andeskindet med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Læg stegen i en bradepande, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time. Hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden, og tilsæt bouillon. Steg andebryststegen videre i 30 minutter – til temperaturen i brystkødet er ca. 62 grader. Sæt ovnen på 200 grader… Læs mere »

  • Tortillatærte med broccoli og kylling

    Tortillatærte Tænd ovnen på 175 grader. Kog kyllingen i ca. 12 minutter, og findel den med en gaffel. Del broccoli i buketter, og hak stokken. Skyl og slyng spinaten tør. Damp broccoli og stok et par minutter, tilsæt spinat og lad den falde sammen. Afdryp grønsagerne. Det er vigtigt, at de er tørre. Hak estragon… Læs mere »

  • Kylling med aspargessalat

    Aspargessalat Skær kartoflerne i mindre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 minutter. Afdryp og skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Rens forårsløg og snit på skrå. Skyl hindbær, og hak mandlerne. Dressing Skyl løvstikke, slyng den tør og hak den fint. Rør yoghurt… Læs mere »

  • Kylling med aubergine og granatæble

    Kylling i fad Skær løgene i både. Skær aubergine i tern. Rens kyllingen, og parter den i 6 dele. Fordel løg, aubergine og kylling i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og stødt fennikel. Hæld bouillon ved, og steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Skyl persillen, og hak den.… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »