GIV LIV

Fjerkræ

  • Linsesuppe med karry og kylling og limemarinerede æbletern

    Bring kyllingelårene i kog med letsaltet vand, så det dækker. Kog kødet, indtil det er mørt, ca. 30 minutter. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Pil kødet af lårene i fine strimler. Sigt suppen. Flæk chilien og fjern kernerne. Snit chili og hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tern, ca. 1×1… Læs mere »

  • Linsesuppe med kylling

    Kog kyllingekødet i 10-15 minutter, afhængig af kødets tykkelse, i letsaltet vand ved svag varme. Hak chili, løg og hvidløg groft. Varm olien op i en gryde og svits grøntsagerne i olien et par minutter. Tilsæt karry og svits det hele endnu et par min. Tilsæt vand og bring det i kog. Tilsæt koncentreret hønsebouillon… Læs mere »

  • Lyn-hummus af røde linser med grillede kyllingespyd

    Lyn-hummus Kom linserne i en gryde, og kog dem op med vandet. Lad dem koge ved svag varme under låg i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Lad linserne køle lidt af, og blend dem med olivenolie, sesamolie, cayennepeber, spidskommen og lidt citronsaft. Tilsæt evt. lidt vand, hvis hummussen er alt for fast.… Læs mere »

  • Nudelsalat med kylling og efterårsgrønt

    Nudelsalat Kog kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Kog nudlerne som angivet på emballagen, og afdryp dem. Efterårsgrønt Skær gulerødderne i skiver på skrå. Snit grønkålen fint. Kog grønkålen i ca. 2 minutter, og afdryp den. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Snit forårsløgene fint. Vend nudlerne… Læs mere »

  • One pot italiensk Fuldkornspasta

    Hak løget. Skær squash og peberfrugter i tern, og pres hvid­løget. Varm olien i en stor pande. Svits rødløg med hvidløg, tilsæt der­næst squash, peberfrugt, kyllingefilet og rosmarin og steg yderli­gere et par minutter. Kom bouil­lon og pasta på panden og vend rundt. Læg låg på panden, og lad det hele simre ca. 12 minutter,… Læs mere »

  • Ovnkylling med citron og rosmarin

    Flæk kyllingen på langs og fjern evt. blod- og indvoldsrester. Bræk kyllingen i ryggen, så den nærmest bliver flad. Vask citronen. Dryp kyllingen med citronsaft og krydr den med salt og peber. Skær citronen i smalle både. Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Pil løgene. Vask majroerne og skær rodspidsen af dem. Skær grøntsagerne i grove… Læs mere »

  • Pasta med kylling, asparges og mandler

    Tilbehør: tomatsalat af 1½ tomater i skiver samt 12,5 g høvlet parmesan pr person Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2-3 cm lange stykker. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, tilsæt aspargesene de sidste 3-4 minutter af pastaens kogetid, og hæld pasta og asparges til afdrypning i en sigte. Skær kyllingekødet i… Læs mere »

  • Pasta med kylling, svampe og courgette

    Skær kyllingebrystfileterne i skiver, og sauter dem i 1 spsk olie. Halvér de store svampe, skær squash i skiver og rødløg i tern. Sauter grønsagerne sammen med kyllingekødet. Kom bouillon og timian i retten og lad den simre i 5-10 min. Rør majsstivelse ud i koldt vand og kom jævningen i retten. Giv den et… Læs mere »

  • Pitabrød med kylling og agurkedressing

    Krydr kødet med Garam Masala, salt og peber og steg på en grillpande i ca. 5 minutter på hver side. Skræl eventuelt agurken, flæk den og skrab kernerne ud med en teske. Riv agurken groft og tryk massen fri for væde. Bland med yoghurt og eventuelt hakket koriander. Smag dressingen til med salt og peber.… Læs mere »

  • Pizza med asparges, kylling og parmesan

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, grahams- eller speltmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Rul dejen ud til to store cirkler, og læg hver… Læs mere »