GIV LIV

Fjerkræ

  • Sojamarineret andebryst og ananas på kinesisk salat

    Kinesisk salat Skyl og tør salaten. Skyl bønnespirerne og dryp dem af i en sigte. Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Skyl korianderen og pluk bladene af stilkene. Riv hvidløg og ingefær. Pres 3 spsk. saft ud af limen. Pisk sesamolie, hvidløg, ingefær, sojasauce og limesaft sammen til en dressing. Grillet andebryst og ananas Skær… Læs mere »

  • Hotdog med hjemmebagte brød og grov ketchup

    Hotdogbrød Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt yoghurt, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt mere hvedemel under æltningen, til dejen er god og fast og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og… Læs mere »

  • Tortillas med pulled kylling i mexicansk tomatsauce

    “Pulled” kylling Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand. Kog det op og fjern skummet. Tilsæt salt, løg i kvarte, pillede hvidløgsfed og peberkorn. Bring gryden i kog igen. Lad kyllingen småkoge under låg, ca. 1 time. Lad den trække i ca. 15 minutter i kogevandet. Tag kyllingen op, og fjern… Læs mere »

  • Hvidløgskylling med bønneragout

    Hvidløgskylling Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir i bunden. Stik ca. 6 små huller i hvert kyllingelår. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i små stykker på langs. Stik hvidløgsstykker i hullerne i kyllingen. Krydr lårene med salt og peber. Skær citronen i tynde skiver. Lav et snit i hver skive ind mod midten og… Læs mere »

  • Tærte med broccoli og kalkunbacon

    Tærtebund Bland hvedemel, rugmel, salt og oliemargarine grundigt sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen hurtigt sammen. Pres dejen ud i en tærteform på ca. 25 cm i diameter og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden nederst i ovnen i 15 min. ved 200 grader. Fyld Skær kalkunbaconen i tern, hak løget, del broccolien i… Læs mere »

  • Kalkunbryst med forårsurter

    Gnid kalkunbrystet med knust hvidløg og karry, og brun den i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og lad kødet simre ved svag varme i ca. 30 minutter under låg. Vend kødet, når det har stegt ca. halvdelen af tiden. Tilsæt kartofler og bouillon og lad simre ca. 10 minutter. Tag kødet op,… Læs mere »

  • Vietnamesiske ruller med chilisovs

    Vietnamesiske sommerruller Kog nudlerne som angivet på emballagen, køl dem af under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær kyllingen i tynde strimler, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Skær gulerod, agurk, forårsløg og spidskål i strimler på 5-6 cm. Kom 2 rispandekager ad gangen i… Læs mere »

  • Kalkunfarsbrød med spinat

    Rør kalkunkødet sammen med rasp, æg, tomatpuré, timian, salt og peber. Bred farsen ud på et stykke bagepapir ca. 30 x 30 cm. Kom spinaten i en gryde og tø den op ved svag varme. Vrid den fri for væde, tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber. Bred den afdryppede spinat oven på kalkunkødet… Læs mere »

  • Ædedolkepakker – tortilla med kylling og grønt

    Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen og afkøl dem. Bland mayonnaise, tomatketchup og eventuelt worcestershire sauce. Skær kogt eller stegt kyllingekød og rød peber i tern og vend det i mayonnaiseblandingen sammen med afdryppede majs. Smag til med salt og peber. Fordel snittet icebergsalat midt på tortillaerne. Fordel kyllingeblandingen over. Fold tortillaerne sammen, som om du… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med kylling og urtedressing

    Skrub kartoflerne og kog dem i 12-15 minutter til de er møre. Afkøl kartoflerne. Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og grill på en grillpande til kødet er mørt. Drys med salt. Skær agurken i små tern og tomaterne i både.  Skær radiser i skiver. Hak krydderurterne og vend med creme fraiche og sennep og smag… Læs mere »