GIV LIV

Fjerkræ

  • Havregrynspandekager med kylling og grønsagsfrikassé og ost

    Havregrynspandekager Blend 2/3 af havregrynene og hvedemel, mælk, æg og salt til en ensartet dej. Hak porretoppen fint, og bland den i dejen sammen med den sidste tredjedel af havregrynene. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter. Dryp lidt olie på en slip let-pande, og steg 8 pandekager af dejen. Hold pandekagerne lune. Kylling med… Læs mere »

  • Kylling med græskar og peberfrugter i thai-kokossauce

    Skær kyllingefileterne i tern. Skær skrællen af græskarret, fjern kerner og skær græskarkødet i små trekanter. Skær peberfrugterne i tern. Steg græskar og peberfrugter i olien i en stor gryde i 3-4 minutter. Tilsæt kylling og steg med i et par minutter. Tilsæt karrypasta, kokosmælk og bouillon og kog saucen op. Lad retten simre i… Læs mere »

  • Grillede kyllingespyd med melonsalat

    Grillede kyllingespyd Læg træspyddene i vand. Bland olie, limesaft, cayennepeber og salt. Vend  kyllingekødet i marinaden, og lad det trække i 30 minutter. Træk kyllingeinderfileterne på træspyd, og dryp dem af for marinade. Grill dem på en  mellemvarm grill eller grillpande, 2-3 minutter på hver side. Melonsalat Skær  skrællen af melonerne, og skær dem i terninger,… Læs mere »

  • Pizza med asparges, kylling og parmesan

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, grahams- eller speltmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Rul dejen ud til to store cirkler, og læg hver… Læs mere »

  • Lyn-hummus af røde linser med grillede kyllingespyd

    Lyn-hummus Kom linserne i en gryde, og kog dem op med vandet. Lad dem koge ved svag varme under låg i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Lad linserne køle lidt af, og blend dem med olivenolie, sesamolie, cayennepeber, spidskommen og lidt citronsaft. Tilsæt evt. lidt vand, hvis hummussen er alt for fast.… Læs mere »

  • Kylling i salat med grønt

    Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet. Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg. Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4… Læs mere »

  • Linsesalat med kylling

    Skyl linserne og godt og kog dem i rigeligt letsaltet vand til de er er møre, ca. 20 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og vend dem med olie i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem møre i… Læs mere »

  • Linsesuppe med karry og kylling og limemarinerede æbletern

    Bring kyllingelårene i kog med letsaltet vand, så det dækker. Kog kødet, indtil det er mørt, ca. 30 minutter. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Pil kødet af lårene i fine strimler. Sigt suppen. Flæk chilien og fjern kernerne. Snit chili og hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tern, ca. 1×1… Læs mere »

  • Nudelsalat med kylling og efterårsgrønt

    Nudelsalat Kog kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Kog nudlerne som angivet på emballagen, og afdryp dem. Efterårsgrønt Skær gulerødderne i skiver på skrå. Snit grønkålen fint. Kog grønkålen i ca. 2 minutter, og afdryp den. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Snit forårsløgene fint. Vend nudlerne… Læs mere »

  • Sojadampet kylling med bagt græskar og marinerede nudler

    Bagt græskar Skrælgræskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i tykke skiver, vend dem medolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag græskarret i ovnen ved200 grader i ca. 30 minutter, til det er helt mørt. Tag halvdelen fra – de mestureelle stykker – og blend dem til en tyk mos. Spæd eventuelt med… Læs mere »