GIV LIV

Fjerkræ

  • Kyllingekødboller på spyd med hjemmelavet barbecuesauce

    Kyllingekødboller Rør kødet med salt. Hak løget fint. Rør løg, æg, havregryn og vand i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet ½ time. Hak basili­kum og rør i farsen. Form farsen til små kødboller, ca. 25 stk. Fordel kødbollerne på en bageplade med bagepa­pir, og steg dem i ovnen ved 170 grader i 10 minutter.… Læs mere »

  • Grillede kyllingekofta og aubergine med yoghurtdressing

    Kyllingekofta Hak løg, hvidløg og persille fint. Rør det i kødet sammen med pinjekerner, chiliflager, allehånde, spidkommen, muskatnød, salt og peber. Form kødet til 8 aflange boller, træk dem på træspyd, og pensl dem med lidt olie. Steg dem på alle sider på en mellemvarm grill, til de er gennemstegte. Grillede auberginer Skær auberginerne i… Læs mere »

  • Vaffelburger med kylling og ærtepesto

    Ærtepesto Kom ærter, reven parmesanost, presset hvidløg og citronsaft i en blender og kør til en grov pestolignende konsistens. Er massen for tyk, spædes til med lidt afkølet bouillon. Smag til med salt og peber. Spinatvafler Optø spinaten. Rør spinat med med æg. Blend havregrynene til en mel og bland med hvedemel, bagepulver og salt.… Læs mere »

  • Spansk kyllingegryde med hvide bønner og peberfrugter

    Hvide bønner Sæt bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand. Lad bønnerne udbløde i køleskabet mindst 10 timer eller til dagen efter. Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, og dæk dem med rigeligt frisk vand. Kog bønnerne møre, uden at de koger i stykker, ca. 45 minutter. Smag på dem for at… Læs mere »

  • Rosastegt andebryst med sprød rødkålssalat, ristede rosmarinkartofler, fennikel og portvinsglace

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skind-siden. Afdryp andebrysterne, og læg dem i et ovnfast fad. Steg andebryststykker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter. Sprød rødkålssalat Snit rødkålen fint, fx på en man­dolin. Kom kålen i en… Læs mere »

  • One pot italiensk fuldkornspasta

    Hak løget. Skær squash og peberfrugter i tern, og pres hvid­løget. Varm olien i en stor pande. Svits rødløg med hvidløg, tilsæt der­næst squash, peberfrugt, kyllingefilet og rosmarin og steg yderli­gere et par minutter. Kom bouil­lon og pasta på panden og vend rundt. Læg låg på panden, og lad det hele simre ca. 12 minutter,… Læs mere »

  • Andebryst med et twist

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skindsiden. Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Vend æbler med svesker og kanel, og læg det i fadet. Steg andebrystsstykker med æbler og… Læs mere »

  • Hjemmebagte tarteletter med kylling, grønkål og porrer

    Tarteletter Bred 2 ark filodej ud på bordet af gangen. Pensl det ene ark med et tyndt lag olie, og læg det andet ovenpå. Skær med det samme dejen ud i 4 stykker, og kom dem i muffinformene. Lad dejen stritte godt op i kanten. Gør det samme med de to andre ark filodej, så… Læs mere »

  • Græskarsuppe med sesamkylling

    Græskarsuppe Hak løgene. Skær skrællen af græskaret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre stykker. Svits løgene i olien i en gryde i 3 minutter. Tilsæt græskar og svits et par minutter. Tilsæt bouillon, og kog suppen i ca. 20 minutter til græskarrene er helt møre. Blend suppen, og smag den til med salt. Spæd… Læs mere »

  • Tærte med kylling og broccoli

    Del broccolien i mindre buketter, og damp dem møre. Afdryp broccolien grundigt – det er vigtigt, at den bliver helt tør. Kog kyllingekødet mørt, ca. 15 minutter. Afkøl det en smule, før du findeler kødet. Kog kartoflerne møre, og pil dem eventuelt. Mos kartoflerne let med en gaffel, eller skær dem i små tern. Tilsæt… Læs mere »