GIV LIV

Fjerkræ

  • Kylling tikka masala med fennikel-æblesalat

    Kylling tikka masala Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt peberfrugt og… Læs mere »

  • Kyllingeburger med romescosauce

    Burgerboller Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, kamutmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle.… Læs mere »

  • Kyllingegryde med indisk islæt

    Træk skindet af kyllingen. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Riv ingefæren. Varm olien i en stegegryde og brun kyllingestykkerne deri. Tilsæt løg, selleri, gulerødder og krydderier og svits et øjeblik. Tilsæt dernæst bouillon, salt og peber. Lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 35 minutter. Ryst melet sammen med… Læs mere »

  • Kyllingekødboller på spyd med hjemmelavet barbecuesauce

    Kyllingekødboller Rør kødet med salt. Hak løget fint. Rør løg, æg, havregryn og vand i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet ½ time. Hak basili­kum og rør i farsen. Form farsen til små kødboller, ca. 25 stk. Fordel kødbollerne på en bageplade med bagepa­pir, og steg dem i ovnen ved 170 grader i 10 minutter.… Læs mere »

  • Kyllingelår med bulgursalat

    Rør en marinade af finthakkede mandler, farin, eddike og paprika. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække tildækket et par timer i køleskab. Læg kyllingelårene på bagepapir på en bageplade. Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 minutter. Tjek, at de er gennemstegte. Kødsaften skal være klar, og kødet skal let… Læs mere »

  • Kyllingelasagne

    Fyld Skær squash og peberfrugt i små tern. Skyl og slyng spinaten tør. Pil og hak løget. Skær kyllingen i små tern. Varm olien i en gryde, og svits kylling med squash, peberfrugt og løg. Steg i ca. 5 minutter. Tilsæt presset hvidløg, hakkede tomater og hakket timian, og lad saucen simre i ca. 5… Læs mere »

  • Kyllingelasagne med persillebechamel og fennikelsalat

    Kødsauce Hak løgene fint, og svits dem i olien i en gryde. Del kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skær tomaterne i tern, og bland dem med kødet. Tilsæt 2 dl vand, finthakket hvidløg, salt og peber, og kog det hele i 4 minutter. Persillebechamel Pisk mel og 5 dl mælk… Læs mere »

  • Kyllingesalat med artiskok

    Kog kødet i letsaltet vand ved svag varme i ca. 20 min. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 12- 15 min. Lad kød og kartofler køle af. Dræn artiskokhjerterne og skær dem i kvarte. Skær oliven i kvarte. Vask citronen og skær den gule skal af – pas på ikke at få… Læs mere »

  • Lasagne med kylling og spinat

    Kød og spinatfyld Hak løget, og svits det i olien på en pande. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skyl spinaten grundigt. Kom den i en stor gryde ved høj varme, og rør til spinaten falder helt sammen. Kog spinaten til den er mør, og det meste af væsken er… Læs mere »

  • Linsesalat med kylling

    Skyl linserne og godt og kog dem i rigeligt letsaltet vand til de er er møre, ca. 20 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og vend dem med olie i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem møre i… Læs mere »