GIV LIV

Fjerkræ

  • Pulled chicken burger

    Pulled chicken burger

    Pulled kylling Kog kyllingen i vand tilsat bouillon i ca. 15 min. Tag kyllingen op af vandet, og riv den fra hinanden. Bland med lidt af kogevandet, så den forbliver saftig. Coleslaw Snit de to slags kål fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør yoghurt med mayonnaise og… Læs mere »

  • Thaisuppe

    Thaisuppe

    Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Kog den i ca. 20 min. og afdryp. Træk stykkerne fra hinanden i trævler med to gafler. Læg til side. Rengør svampene, og del dem i mindre stykker. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Snit peberfrugt, sukkerærter og forårsløg. Varm olien i en… Læs mere »

  • Kyllingelasagne med persillebechamel og fennikelsalat

    Kødsauce Hak løgene fint, og svits dem i olien i en gryde. Del kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skær tomaterne i tern, og bland dem med kødet. Tilsæt 2 dl vand, finthakket hvidløg, salt og peber, og kog det hele i 4 minutter. Persillebechamel Pisk mel og 5 dl mælk… Læs mere »

  • Kyllingekødboller på spyd med hjemmelavet barbecuesauce

    Kyllingekødboller Rør kødet med salt. Hak løget fint. Rør løg, æg, havregryn og vand i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet ½ time. Hak basili­kum og rør i farsen. Form farsen til små kødboller, ca. 25 stk. Fordel kødbollerne på en bageplade med bagepa­pir, og steg dem i ovnen ved 170 grader i 10 minutter.… Læs mere »

  • Grillede kyllingekofta og aubergine med yoghurtdressing

    Kyllingekofta Hak løg, hvidløg og persille fint. Rør det i kødet sammen med pinjekerner, chiliflager, allehånde, spidkommen, muskatnød, salt og peber. Form kødet til 8 aflange boller, træk dem på træspyd, og pensl dem med lidt olie. Steg dem på alle sider på en mellemvarm grill, til de er gennemstegte. Grillede auberginer Skær auberginerne i… Læs mere »

  • Vaffelburger med kylling og ærtepesto

    Ærtepesto Kom ærter, reven parmesanost, presset hvidløg og citronsaft i en blender og kør til en grov pestolignende konsistens. Er massen for tyk, spædes til med lidt afkølet bouillon. Smag til med salt og peber. Spinatvafler Optø spinaten. Rør spinat med med æg. Blend havregrynene til en mel og bland med hvedemel, bagepulver og salt.… Læs mere »

  • Spansk kyllingegryde med hvide bønner og peberfrugter

    Hvide bønner Sæt bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand. Lad bønnerne udbløde i køleskabet mindst 10 timer eller til dagen efter. Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, og dæk dem med rigeligt frisk vand. Kog bønnerne møre, uden at de koger i stykker, ca. 45 minutter. Smag på dem for at… Læs mere »

  • Rosastegt andebryst med sprød rødkålssalat, ristede rosmarinkartofler, fennikel og portvinsglace

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skind-siden. Afdryp andebrysterne, og læg dem i et ovnfast fad. Steg andebryststykker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter. Sprød rødkålssalat Snit rødkålen fint, fx på en man­dolin. Kom kålen i en… Læs mere »

  • One pot italiensk fuldkornspasta

    Hak løget. Skær squash og peberfrugter i tern, og pres hvid­løget. Varm olien i en stor pande. Svits rødløg med hvidløg, tilsæt der­næst squash, peberfrugt, kyllingefilet og rosmarin og steg yderli­gere et par minutter. Kom bouil­lon og pasta på panden og vend rundt. Læg låg på panden, og lad det hele simre ca. 12 minutter,… Læs mere »

  • Andebryst med et twist

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skindsiden. Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Vend æbler med svesker og kanel, og læg det i fadet. Steg andebrystsstykker med æbler og… Læs mere »