Bagte grønsager Skær peberfrugter og løg i tykke skiver. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Marineret laks Smør laksen med ketjap manis på alle sider. Drys med salt, sesamfrø og finthakket chili. Læg laksen mellem grønsagerne,… Læs mere »
Kold kartoffelsalat Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle af, og skær dem i skiver. Rens radiser og forårsløg, og skær dem i skiver. Rør skyr, mayonnaise, dijonsennep, peber, æbleeddike og honning sammen. Vend kartofler, radiser og løg i dressingen. Smag til med salt og evt. mere peber, sennep, eddike eller/og honning. Grillet… Læs mere »
Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »
Skær den ferske (rå) laks i tern. Findel den røgede laks. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå. Skær æblet i små tern og hak løget helt fint. Skræl agurken og fjern midten med en teske. Skær agurken i små tern. Rør en dressing… Læs mere »
Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild og krydr med salt og peber. Snit fennikel helt fint og dryp citronsaft over. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i helt tynde både. Vend æbler med fennikel. Findel laksen med en gaffel og vend med dressing. Lun pitabrødene og fyld med fennikelsalat og varmrøget… Læs mere »
Rør mel med bouillon til en tyk dej. Tilsæt salt. Pil og hak løget fint. Snit kålen fint. Vend kål og løg i dejen og tilsæt dernæst æggene. Opvarm vaffeljernet og pensl med lidt olie. Hæld dej på og bag vaflerne til de er gyldne. Snit kålen fint og drys med sukker og salt. Vend… Læs mere »
Bruscetta Rist brødet. Halver avokadoen, fjern skrald og sten. Skær avokado i tynde skiver. Pres limesaft over. Hak tomaterne. Hak rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend tomater med rødløg, chili, hvidløg og hakket koriander. Krydr med salt, peber og balsamicoeddike. Fordel avokado og tomatsalsa på det ristede brød. Raw… Læs mere »
Optø spinaten og rør den med æggene. Blend havregryn til mel og vend med fuldkornsmel, bagepulver og salt. Rør melblandingen i spinat-æggemassen sammen med mælken og lad dejen hvile ca. 30 min. Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld ¼ af dejen på jernet. Luk og bag vaflerne til de er gyldne. Gentage… Læs mere »
Tænd ovnen på 180 grader. Læg torsken på en bageplade med bagepapir og pres citronsaft over. Krydr med salt og peber og bag torsken i ovnen i ca. 12 min. til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Guacamole Mos kødet fra avocadoerne sammen med limesaft, koriander og… Læs mere »
Rødkålssalat med æble Snit kålen så fint som muligt. Rør skyr og mayonnaise sammen med citronsaft og lidt salt. Skær æblerne i skiver. Vend kål, æbler og rosiner i dressingen. Lad salaten trække i 10 minutter og smag evt. til med ekstra salt og citronsaft. Fiskefingre Skær fisken ud i fingertykke korte stykker. Rør citronsaften… Læs mere »