GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Rødspætte med rejesauce og spidskål

    Rejesauce Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog saucen op under omrøring. Lad saucen simre ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt rejer og hakket dild lige inden servering, og smag til med peber og eventuelt salt. Stegt rødspætte Vend rødspætterne i det grove mel. Varm en lille smule af olien op på to slip… Læs mere »

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Knækbrød med hjemmelavet rejeost

    Knækbrød Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant, ca. 20×30 cm. Fjern det… Læs mere »

  • Sprød crudité med laksemousse og brødchips

    Skær brødet i tynde skiver og rist det i ovnen til det er gyldent. Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene og damp dem i ca. 2 minutter. Hak løget fint. Del laksen i flager. Vend forsigtigt laks med creme… Læs mere »

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

  • Rugpizza med jordskokker og rejer

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Fyld Rul dejen ud til to store cirkler, og læg… Læs mere »

  • Lun salat med bagt laks og smørbønner

    Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet. Kog bønnerne i rigeligt vand med 5 hele fed hvidløg og laurbærblade til bønnerne er møre. Der er stor forskel på bønners kogetid, så tjek dem under kogningen, første gang efter ½ time. Dræn de kogte bønner.… Læs mere »

  • Torsk i krydret tomat-olivensauce

    Hak korianderen groft. Gem halvdelen til sauce og bland resten med citronsaft, 1 tsk. paprika, 1 tsk. spidskommen og ¼ tsk. salt. Skær fisken i 4 ens stykker og vend dem i citronmarinaden. Lad fisken trække imens saucen koger. Hak løget fint og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i olien. Blend tomaterne og… Læs mere »

  • Marinerede sild med grønkålscreme og æble

    Cremet grønkål med æble Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af. Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér… Læs mere »

  • Torskebøffer med ovnbagte grønsager og pasta

    Del auberginen på langs i kvarte og skær de kvarte både i skiver. Skær squash og tomater i skiver. Læg tomater taglagt med aubergine- og squashskiver i en bradepande med bagepapir. Drys med finthakket hvidløg, salt og peber og dryp med olivenolie. Bag grønsagerne midt i ovnen 30-40 minutter. Hak torskefileten groft med en kniv eller i… Læs mere »