Ørred Tænd ovnen på 250 grader. Rens fisken grundigt udenpå og indeni. Læg fisken i et stort ovnfast fad. Grønsagsfyld Riv gulerødderne groft. Skyl spinat grundigt, lad den dryppe af og hak den groft. Hak persillen groft. Pres saften af 1 citron. Bland gulerødderne med spinat, persille, citronsaft, salt, peber, 7 krydderi og tandoori. Fyld… Læs mere »
Bagte grøntsager Tænd ovnen på 200 grader. Pil løget og skær løg, auberginer, peberfrugter og squash i ½ cm tykke skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne i et ildfast fad med olie, salt, peber og paprika. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Bagt… Læs mere »
Kaluun Tænd ovnen på 180 grader. Vask kartoflerne godt og halvér dem. Pil løget og skær i skiver. Hak koriander groft. Hak hvidløg fint. Skær den halve citron i skiver. Pres saften af den hele citron og bland med løg, hvidløg, kartofler, koriander, salt, olie og marwa. Vend fisken sammen med blandingen og bred det… Læs mere »
Bagte grønsager Skær peberfrugter og løg i tykke skiver. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Marineret laks Smør laksen med ketjap manis på alle sider. Drys med salt, sesamfrø og finthakket chili. Læg laksen mellem grønsagerne,… Læs mere »
Kold kartoffelsalat Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle af, og skær dem i skiver. Rens radiser og forårsløg, og skær dem i skiver. Rør skyr, mayonnaise, dijonsennep, peber, æbleeddike og honning sammen. Vend kartofler, radiser og løg i dressingen. Smag til med salt og evt. mere peber, sennep, eddike eller/og honning. Grillet… Læs mere »
Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »
Skær den ferske (rå) laks i tern. Findel den røgede laks. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå. Skær æblet i små tern, og hak løget helt fint. Skræl agurken og fjern midten med en teske. Skær agurken i små tern. Rør en dressing… Læs mere »
Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild og krydr med salt og peber. Snit fennikel helt fint og dryp citronsaft over. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i helt tynde både. Vend æbler med fennikel. Findel laksen med en gaffel og vend med dressing. Lun pitabrødene og fyld med fennikelsalat og varmrøget… Læs mere »
Rør mel med bouillon til en tyk dej. Tilsæt salt. Pil og hak løget fint. Snit kålen fint. Vend kål og løg i dejen, og tilsæt dernæst æggene. Opvarm vaffeljernet og pensl med lidt olie. Hæld dej på, og bag vaflerne, til de er gyldne. Snit kålen fint og drys med sukker og salt. Vend… Læs mere »
Bruscetta Rist brødet. Halvér avokadoen, fjern skræl og sten. Skær avokado i tynde skiver. Pres limesaft over. Hak tomaterne. Hak rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med rødløg, chili, hvidløg og hakket koriander. Krydr med salt, peber og balsamicoeddike. Fordel avokado og tomatsalsa på det ristede brød. Raw… Læs mere »