GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Kartoffelsalat med varmerøget laks, porre, feta og birkes

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne og kog til, de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne, og skær dem i kvarte på langs. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Nip bønnerne. Kog porrer og bønner i ca. 2 minutter, og afdryp. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Skyl løvstikke, og… Læs mere »

  • Knækbrød med hjemmelavet rejeost

    Knækbrød Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant, ca. 20×30 cm. Fjern det… Læs mere »

  • Kuller med ribs-salsa og kartoffelgryde med svampe og spinat

    Ribs-salsa Rib ribsene. Flæk chilien, skrab kerner væk og hak den fint. Rør ribsene med honning og chili med en gaffel, så lidt af ribsene brister. Kartoffelgryde med svampe og spinat Skær kartoflerne i ½ cm tykke skiver. Skær eventuelt svampene i lidt mindre stykker. Hak løgene, og svits dem i olien i en stor… Læs mere »

  • Laks dampet på ris med japansk salat

    Laks dampet på ris Kom ris, vand og salt i en pande, og kog op. Lad risene koge 20 minutter ved svag varme under låg. Skær laksen i 4 ens stykker, og vend dem i sojasauce, og lad dem trække på en tallerken, mens risen koger. Læg laksen oven på risene, og læg låget hurtigt… Læs mere »

  • Laks på spyd med tabbouleh og raita

    Tabbouleh Kog perlebyggen som angivet på emballagen og afdryp den. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skyl persille og mynte og hak krydderurterne fint. Tag lidt af mynten fra til raita. Skær peberfrugterne i små tern. Skær tomaterne i kvarte. Vend perlebyggen med krydderurterne, presset hvidløg og grøntsager. Smag tabboulehen med salt… Læs mere »

  • Lakse-pariserbøf med sprød peberrodskål

    Sprød peberrodskål Snit kålen fint. Rør mayonnaisen sammen med citronsaft og peberrod. Vend kålen i dressingen, og smag til med salt, peber, og eventuelt mere peberrod og citron. Laksebøffer Hak laksekødet fint med en kniv. Form 4 bøffer på størrelse med rugbrødet, og hak dem let på overfladen. Steg bøfferne i olien på en pande,… Læs mere »

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Laksesalat med croutoner

    Salat Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm brede strimler. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Skyl bønnerne i koldt vand og dryp dem af. Snit blegsellerien fint. Rist brødet og skær det i små tern. Dressing Rør yoghurt med mayonnaise og sennep.… Læs mere »

  • Laksespyd og kålsalat med asiatisk dressing

    Kålssalat med asiatisk dressing Snit spidskålen fint. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Skær peberfrugt og løg i tynde skiver. Rør karrypastaen sammen med olie, sukker, fiskesauce og limesaft. Vend grøntsagerne sammen med dressingen og smag eventuelt salaten til med lidt salt. Laksespyd Skær skindet af laksefileten, og skær den i… Læs mere »

  • Lun salat med bagt laks og smørbønner

    Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet. Kog bønnerne i rigeligt vand med 5 hele fed hvidløg og laurbærblade til bønnerne er møre. Der er stor forskel på bønners kogetid, så tjek dem under kogningen, første gang efter ½ time. Dræn de kogte bønner.… Læs mere »