GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Forårs quinoabowl med rejer og urtecreme

    Quinoabowl Kog quinoa som angivet på emballagen og afdryp. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i et minut. Skær asparges i snitter. Skær avokado i lameller og radiser i skiver. Skyl og slyng spinaten tør, skær agurk i tern og tomater i både. Urtecreme Skyl krydderurter og afdryp. Blend krydder-urter med… Læs mere »

  • Bulgursalat med rødspætter, nye gulerødder, spinat og spicy kikærter

    Rødspætteruller Krydr rødspætterne med salt og peber, og rul dem sammen fra halen og op. Læg dem i et ovnfast fad og hæld bouillon ved. Damp rødspætterne ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de deler sig i flager, når du trykker let på dem med en finger. Sprøde kikærter Afdryp og tør kikærterne.… Læs mere »

  • Mini fiskefrikadeller med kartoffelsalat

    Hjemmerørt majsremoulade Fjern de yderste blade af majsen og kog dem i ca. 5 minutter. Skær majsene fra kolbe. Del blomkål i små buketter. Skær agurken i små tern. Hak persillen. Rør skyr med mayonnaise, sennep, kapers, persille og grøn­sager og smag til med salt og peber. Mini fiskefrikadeller Drys torsken med salt, og hak… Læs mere »

  • Smørrebrød med sild og porrecreme

    Marinerede sild Klip sildene over på midten, og klip finnerne af. Skær hver filet i 3 skiver på skrå, og læg dem i et fad. Skær løget i skiver. Kog eddike, sukker, salt og peber op i en gryde. Kom løgskiverne i lagen og kog et par minutter, og hæld lagen over sildene. Sildene er… Læs mere »

  • Stegte sild med kålstuvning og rosenkål

    Kålstuvning Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Rens porren og skær i skiver. Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 minutter og afdryp. Hæld 5 dl mælk i en gryde, og varm mælken… Læs mere »

  • Sild i rødløg med rødbedepuré

    Sild i rødløg Skær løgene i skiver. Kog sukker og eddike op, og kog løgene i lagen i 4 minutter. Lad lagen køle lidt af. Krydr sildene med salt og peber, og vend dem i melet. Steg sildene brune i olien på en slip let-pande. Læg sildene i lagen, og lad dem trække i 1-2… Læs mere »

  • Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

    Råsyltede rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »

  • Laks dampet på ris med japansk salat

    Laks dampet på ris Kom ris, vand og salt i en pande, og kog op. Lad risene koge 20 minutter ved svag varme under låg. Skær laksen i 4 ens stykker, og vend dem i sojasauce, og lad dem trække på en tallerken, mens risen koger. Læg laksen oven på risene, og læg låget hurtigt… Læs mere »

  • Bagte kartofler med stenbiderrogn dressing og salat

    Bagte kartofler Skær et kryds i hver kartoffel, læg dem på en bageplade, og bag dem i ca. 1 time ved 200 grader. Prik i dem med en spids kniv, og mærk om de er møre. Bag dem længere, hvis de ikke er færdige. Stenbiderrogn dressing Rør den syrnede fløde med stenbiderrogn, finthakket rødløg og… Læs mere »

  • One pot torsk i tomat med perlebyg og kål

    Tænd ovnen på 200 grader. Skær fennikel i tern. Hak grønkålen. Hak løget, og pres hvidløget. Varm olien i en pande med tilhørende låg, som tåler at komme i ovnen. Svits løg og hvidløg, og tilsæt dernæst fennikel, kål og timian, og steg yderligere et par minutter. Kom cherrytomater på panden og vend rundt. Skær… Læs mere »