GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Grønkålstatar med ansjoser

    Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »

  • Rødspætteruller med kold persillesovs og dampede rodfrugter

    Rødspætteruller Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fileterne med sennep og læg lidt kørvel på. Rul fileterne sammen, så sennep og kørvel er indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad, krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175… Læs mere »

  • Skindstegt kulmule med ristet fennikel og salviekartofler

    Salviekartofler Skrub kartoflerne og tør dem godt. Hak salviebladene. Vend kartoflerne med olie og salvie og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Skindstegt kulmule Afskæl fiskeskindet, så det kan spises, efter det er stegt. Skær fisken i 4 nogenlunde… Læs mere »

  • Pasta med torsk og grønsager

    Skær løgene i skiver. Halvér squashen og skær den i ½ cm tykke skiver. Svits løg og squash i olien i en gryde, først ved høj varme, så de får lidt farve. Skru ned for varmen efter et par minutter og lad dem simre i ca. 15 minutter, til de er møre. Hak hvidløg fint… Læs mere »

  • Salade nicoise med kartofler og stegte sild

    Salade nicoise Skyl salaten og afdryp den. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp bønnerne og hæld koldt vand over. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i skiver. Vend salaten med kartofler, bønner, cherrytomater, kapers og oliven. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten. Stegte sild Klip… Læs mere »

  • Rødspætteruller med dampet forårsgrønt og persillesovs

    Rødspætteruller Dup fiskefileterne tørre. Smør fileterne med sennep på den ene side, og rul dem sammen ed senneppen indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad. Krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.… Læs mere »

  • Rejesalat med blomkål

    Skær ca. 1/6 af blomkålen i tynde skiver og gem dem til pynt. Skær resten af blomkålen i små buketter og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre med lidt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe godt af i en sigte. Fjern frø og frøstanden fra… Læs mere »

  • Rødspætter i krydret sojasauce

    Skær peberfrugter og græskar i trekanter. Skær squashen i grove stykker. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde i 5 minutter, uden at de tager farve. Flæk chilien, fjern frøene og hak den fint. Riv ingefær og hvidløg fint. Hæld bouillon ved grøntsagerne og tilsæt chili, ingefær og hvidløg og kog det op. Opløs… Læs mere »

  • Stegt makrel med stikkelsbærkompot

    Stikkelsbærkompot Kog stikkelsbær og sukker op med vand i en gryde. Kog bærrene, til de mørner og koger en lille smule ud. Fjern kernerne fra chilien og skær den i små tern. Bland chilien i kompotten, smag eventuelt til med mere sukker, og lad kompotten køle af. Dampede gulerødder Skræl eller skrub gulerødderne og skær… Læs mere »

  • Sild med kartoffelsalat og dildsyltet spidskål

    Kartoffelsalat Kog kartoflerne møre og afkøl dem. Rør rygeosten med yoghurt. Skær radiserne i skiver og vend dem i rygeostcremen sammen med klippet purløg. Smag cremen til med salt og peber. Halvér kartoflerne og vend dem i rygeostcremen. Dildsyltet spidskål Halver spidskålen, fjern de yderste blade og stokken og snit kålen fint. Vend kål med… Læs mere »