GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Fiskeruller med parmaskinke og ratatouille

    Ratatouille: Tænd ovnen på 200 grader. Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykker. Vend grønsagerne med olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr grønsagerne med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Tilsæt frisk timian. Fiskeruller: Hak persillen og rør den… Læs mere »

  • Fiskesuppe med rød peberpasta

    Halvér peberfrugterne og fjern frø og frøstol. Grill pebrene i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom de grillede peberfrugter i en plastpose og lad dem køle lidt af. Gnid skindet af peberfrugterne og kom dem i en blender el. food-processor med hvidløg, olie, citronsaft og hvedebrød uden skorpe. Blend til det er… Læs mere »

  • Forårs quinoabowl med rejer og urtecreme

    Quinoabowl Kog quinoa som angivet på emballagen og afdryp. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i et minut. Skær asparges i snitter. Skær avokado i lameller og radiser i skiver. Skyl og slyng spinaten tør, skær agurk i tern og tomater i både. Urtecreme Skyl krydderurter og afdryp. Blend krydder-urter med… Læs mere »

  • Fuldkornsrissalat med grønsager, varmrøget laks og korianderdressing

    Fuldkornsrissalat Skyl risene, og kog dem efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, og lad dem afdryppe. Nip bønnerne. Del broccolien i små buketter. Kog bønner og broccoli i letsaltet vand i ca. 3 minutter, til de er møre med lidt bid i. Lad grønsagerne afkøle. Halvér eventuelt bønnerne. Skær avokadoen i tynde… Læs mere »

  • Fyldte peberfrugter med tun

    Kog bulguren efter anvisning på emballagen og lad den køle lidt af. Skær et kryds i toppen af tomaterne og overhæld dem med kogende vand. Flå tomaterne og hak dem groft. Hak løg, hvidløg, chili og sorte oliven. Dræn tunen og pluk den fra hinanden. Bland bulguren med alle ingredienserne. Halver peberfrugterne og fjern frø… Læs mere »

  • Gratineret skrubbefilet med lun spinatpasta

    Gratineret skrubbe: Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Varm op under omrøring og lad saucen koge ved svag varme i mindst 5 minutter. Rør ofte, så saucen ikke brænder på. Smag til med salt og peber. Riv brødet eller kom det i en minihakker. Bland brødet med finthakket persille, fintrevet parmesan og 1… Læs mere »

  • Gravad laks med rævesauce

    Gravad laks Fjern de små ben med en pincet eller få fiskehandleren til at gøre det. Tør laksen godt. Bland brun farin med salt, og fordel det på laksefileten. Krydr den med peber. Læg laksen med skindsiden opad i en beholder med tætsluttende låg og læg den i køleskabet i mindst 1 døgn – gerne… Læs mere »

  • Grillede rødspætter med bønner og krydderurtedressing

    Grillede rødspætter Rens rødspætterne, og dyp dem tørre med køkkenrulle. Pensl dem med olie. Læg dem på en varm grill. Brug gerne grillnet, så fisken ikke hænger i. Krydr med salt og peber. Grill fisken ca. 5 minutter på hver side, afhængigt af hvor tykke de er. Krydderurtedressing Skyl dild og purløg. Pluk dilden og… Læs mere »

  • Grillet laks med melonsalat

    Melonsalat Skær melonerne i mundrette stykker. Riv skallen fint af citronen, og gem den til laksen. Pres saften af citronen. Hæld halvdelen over melonen og gem resten af til laksen. Pluk bladene af basilikummen og drys over melonsalaten. Grillet laks Pensl laksen med olie, og grill den på grill eller grillpande, ca. 3 minutter på… Læs mere »

  • Grøn curry med rejer

    Pil skallerne af rejerne. Skær svampene i skiver. Skær kinakålen i brede strimler. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm, også den grønne ende. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne, til de er røde på begge sider. Tag dem op. Varm resten af olien… Læs mere »