Lakserulle i kål Kom ærterne i en lille gryde med lidt vand og damp dem uden låg i 5 minutter. Blend ærterne til mos og smag den til med salt. Skær laksefileten i 8 tykke stykker. Vend laksen i sojasauce. Fjern grimme eller grove yderblade fra spidskålen. Træk derefter forsigtigt 8 blade af spidskålen, så… Læs mere »
Pomfritter Skrub kartoflerne godt og skær dem i pomfritstørrelse, ca. 1½x1½ cm x kartoflens længde. Kom kartoflerne i en plasticpose sammen med olie og ryst posen godt, så olien fordeler sig jævnt på alle kartoflerne. Spred kartoflerne ud på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til… Læs mere »
Ristet fennikel og tomat Skær top og bund af fenniklerne. Fjern stokken og skær fenniklerne i tynde skiver. Brug en skarp kniv eller snit fenniklerne på et mandolinjern. Skær tomaterne i både. Varm olien på en pande og rist fenniklerne et par minutter. Tilsæt tomater og oliven og steg det i yderligere et par minutter,… Læs mere »
Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »
Rødspætteruller Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fileterne med sennep og læg lidt kørvel på. Rul fileterne sammen, så sennep og kørvel er indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad, krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175… Læs mere »
Salviekartofler Skrub kartoflerne og tør dem godt. Hak salviebladene. Vend kartoflerne med olie og salvie og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Skindstegt kulmule Afskæl fiskeskindet, så det kan spises, efter det er stegt. Skær fisken i 4 nogenlunde… Læs mere »
Skær løgene i skiver. Halvér squashen og skær den i ½ cm tykke skiver. Svits løg og squash i olien i en gryde, først ved høj varme, så de får lidt farve. Skru ned for varmen efter et par minutter og lad dem simre i ca. 15 minutter, til de er møre. Hak hvidløg fint… Læs mere »
Salade nicoise Skyl salaten og afdryp den. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp bønnerne og hæld koldt vand over. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i skiver. Vend salaten med kartofler, bønner, cherrytomater, kapers og oliven. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten. Stegte sild Klip… Læs mere »
Rødspætteruller Dup fiskefileterne tørre. Smør fileterne med sennep på den ene side, og rul dem sammen ed senneppen indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad. Krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.… Læs mere »
Skær ca. 1/6 af blomkålen i tynde skiver og gem dem til pynt. Skær resten af blomkålen i små buketter og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre med lidt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe godt af i en sigte. Fjern frø og frøstanden fra… Læs mere »