GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • En slags brændende kærlighed med grønkål og røget torsk

    Mos Skræl kartofler og selleri, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Rib grønkålen, og skyl den grundigt. Kog grønkålen i letsaltet vand uden låg, til den er mør. Hæld vandet fra, og blend grønkålen til en fin puré. Hæld kogevandet fra kartofler og selleri, og… Læs mere »

  • Fish and chips med grøn dip

    Chips Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i ”fritter”. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med olivenolie, salt og peber. Sæt dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter – vend dem halvvejs. Fish Hak kapers og persille i en hurtighakker og tilsæt rasp. Kør det ensartet… Læs mere »

  • Fisk med gratineret krumme

    Steg baconen sprød på panden og lad den dryppe af på køkkenrulle. Hak citronskal fra ½ citron, ½ bundt persille og hvidløg fint. Smuldr brød og bacon og bland det med citronskal, hvidløg og persille. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Læg torskefileterne i fadet og fordel brød- og baconblandingen ovenpå. Krydr med salt og… Læs mere »

  • Fiskefingre og rødkålssalat med æble

    Rødkålssalat med æble Snit kålen så fint som muligt. Rør skyr og mayonnaise sammen med citronsaft og lidt salt. Skær æblerne i skiver. Vend kål, æbler og rosiner i dressingen. Lad salaten trække i 10 minutter og smag evt. til med ekstra salt og citronsaft. Fiskefingre Skær fisken ud i fingertykke korte stykker. Rør citronsaften… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med forårsremoulade

    Fiskefrikadeller Drys laks og torsk med salt, og blend  fisken groft. Pil løget, riv  det groft, og rør det i farsen sammen med æg og rasp. Rør mælken i lidt ad gangen, og krydr farsen med friskkværnet peber. Sæt farsen i køleskabet ca. 30  minutter. Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grøn ”remoulade”

    Fiskefrikadeller Skær fiskefileterne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt salt og blend det, indtil fiskekødet er ensartet hakket. Kom farsen i en skål. Hak løget og rør det i farsen sammen med hvedemel, æg og mælk. Krydr farsen med peber og stil den køligt i ca. 30 minutter. Varm olien på… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med nem blomkålspickles og rugbrød

    Blomkålspickles Hak løgene groft, skær gulerødderne i tern og blomkålen i buketter. Kog eddike og 3 dl vand op, og kog først løg og gulerødder i eddiken i 4 minutter. Tag dem op med en hulske. Kog blomkålen i 4 minutter i eddiken, tag den op, og bland den med løg og gulerødder. Hæld eddiken… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med røget laks, remoulade og dampet spidskål

    Tænd ovnen på 200 grader. Vend kartoflerne med olien på en bageplade beklædt med bagepapir, drys dem med salt og steg dem i ovnen i ca. 30 min. Skær fiskefileterne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt salt og kør, indtil fiskekødet er hakket og sejt. Riv løget og hak den røgede… Læs mere »

  • Fiskefrikassé

    Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stor bredbundet gryde og svits løgene et øjeblik. Tilsæt hvidvin og lad den koge ind til halvdelen. Tilsæt fiskebouillon og bring den i kog. Rør hvedemel ud i koldt vand og hæld det i den kogende væske i en tynd stråle. Kog saucen igennem i… Læs mere »

  • Fiskekrebinetter med rødbedesalat

    Kog rødbeder i ca. 1 time til de er møre. Hæld rigeligt koldt vand over dem og ”smut” dem. Skær enderne af de kogte rødbeder og riv dem groft. Rør yoghurt i de revne rødbeder, når de er kølet lidt af, og smag til med peberrod, salt og peber. Hak fisken groft med lidt salt… Læs mere »