GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Bulgursalat med rødspætter, nye gulerødder, spinat og spicy kikærter

    Rødspætteruller Krydr rødspætterne med salt og peber, og rul dem sammen fra halen og op. Læg dem i et ovnfast fad og hæld bouillon ved. Damp rødspætterne ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de deler sig i flager, når du trykker let på dem med en finger. Sprøde kikærter Afdryp og tør kikærterne.… Læs mere »

  • Bønnesalat med ansjoser

    Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en… Læs mere »

  • Caribiske fiskefrikadeller med salat af gulerod og mango

    Tilbehør: 1 dl brune ris pr person Skær fisken i mindre stykker og kom den i en foodprocessor. Kør fisken sej med saltet. Kom æg, mel, revet løg, hakket chili, friskrevet ingefær, en spiseskefuld limesaft, spidskommen og kokosmælk i. Kør det hele jævnt, men i så kort tid som muligt. Form farsen til frikadeller og steg… Læs mere »

  • Citronmarineret laks med løg og basilikum

    Citronmarineret laks Skær laksefileten i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv. Skær løget i meget tynde skiver. Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen. Pres saften af citronen og bland den med olie, salt og peber. Læg lakseskiverne i lag i en beholder med tilhørende låg. Drys lidt løg og basilikum mellem lagene… Læs mere »

  • Club salad nicoise

    Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Nip bønnerne og damp dem. Skær agurk i tændstiktynde strimler – fx med en julienneskræller. Snit peberfrugten. Kog æggene og skær i kvarte. Afdryp tunen og rør med yoghurt, mayonnaise, sennep, kapers og hakket dild. Smag til med salt og peber. Rist… Læs mere »

  • Crudité med tuncreme og sprøde chips

    Sprøde chips Skær brødet i tynde skiver. Pensl med olie, og fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt. Rist rugbrødet ved 220 grader – helst varmluft i ca. 3 minutter, til det er sprødt og gyldent. Crudité Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs.… Læs mere »

  • Dampede fiskeruller og fennikelsalat med appelsin

    Fennikelsalat med appelsin Snit fennikel fint. Skær løget i tynde både. Varm olien på en pande, og steg fennikel og løg ved jævn varme i ca. 5 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber, og tag grønsagerne af varmen. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Hak… Læs mere »

  • Dampet kullerfilet med lune marinerede agurker

    Lune marinerede agurker læk agurkerne og skær dem i skiver på ½ cm tykkelse. Skær radiser og forårsløg i ½ cm tykke skiver på skrå. Skær hvidløg i tynde skiver. Skær chilien i tynde skiver og fjern kernerne. Hak ingefæren fint. Rist sesamfrøene på en tør pande ved middelhøj varme, til de begynder at dufte… Læs mere »

  • Dampet laks med porrer, persillesky og jordskoksalat

    Jordskoksalat Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i så tynde skiver som muligt. Skær forårsløget i tynde skiver og skær æblerne i små tern. Bland jordskokker, løg og æble med olie og citronsaft. Smag salaten til med salt og peber. Dampede porrer og laks Skyl porrerne grundigt. Skær porrerne i stykker på 8 cm, og… Læs mere »

  • Dampet rødtunge med jomfruhummersauce

    Dampet rødtunge Bræk hovederne af jomfruhummerne. Tryk på ryggen af halerne hele vejen fra hoved til hale, så det giver et lille knæk ved hvert tryk. Pil forsigtigt skallerne af halerne. Gem alle hoveder og skaller. Skær et snit i ryggen på hummerhalerne og fjern tarmen. Krydr jomfruhummerne med salt og peber og rul en… Læs mere »