GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Laks med spinatsalat og mormordressing

    Spinatsalat Kog kartoflerne lige netop møre og afkøl. Halvér dem eventuelt. Skyl spinaten, og slyng den tør. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i 2 minutter. Afkøl og skær asparges i snitter. Pil og skær løget i tynde både. Halver avokado og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern eller både.… Læs mere »

  • Kuller i karry med kålsalat og brune ris

    Skyl risene og kog som angivet på emballagen. Kålsalat Snit kålen fint. Hak grønkålen groft. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Skræl appelsinerne og skær i skiver eller lameller. Vend kål med appelsiner og drys smuldret salattern over. Kuller i karry Skær fisken i portionsstykker. Kom bouillon… Læs mere »

  • Peberørred med lun rodfrugtsalat og persille

    Rodfrugtsalat Skræl persillerod og selleri, og skær dem i tynde skiver. Svits selleri og persillerod i 2 spsk. olie på en stor pande. Tilsæt 1 dl vand og damp rødderne i et par minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Tilsæt grofthakket persille, dryp med citronsaft og eventuelt 1 spiseskefuld olie mere.… Læs mere »

  • Torsk i fad med tomat og sorte bønner

    Tænd ovnen på 200 grader. Skær squash, peberfrugt og aubergine i tern. Hak løget, og pres hvidløget. Skyl og afdryp bønnerne. Varm olie i en pande. Svits løg og hvidløg og tilsæt dernæst squash, peberfrugt, aubergine og oregano og steg yderligere et par minutter. Skær torsk i portionsstykker. Kom grønsager, afdryppede bønner og cherrytomater i… Læs mere »

  • Wraps med tun-tomatfyld og kålsalat

    Tun-tomatfyld Hak løgene groft, og skær peberfrugterne i tern. Svits dem i olien i en gryde, uden at de bruner, ca. 8 minutter. Tilsæt tomatpuré og 1 dl vand, og lad saucen simre i ca. 5 minutter. Afdryp tunen, og bland den i sovsen. Tilsæt presset hvidløg og smag til med fintrevet citronsaft, cayennepeber og… Læs mere »

  • Fiskefad med porrer

    Fiskefad Skær fiskekødet i mindre stykker. Kom dem i en blender eller minihakker og blend med salt og peber. Blend ægget i farsen, dernæst mel og spæd med mælken til en blød fars. Smør et ovnfast fad, ca. 16×22 cm, med lidt olie. Bred fiskefarsen ud i bunden af fadet. Flæk porrerne, og skyl dem… Læs mere »

  • Ovnbagt skrubbe i kikærtemel

    Start med at koge fuldkornsris efter anvisningen på pakken. Bemærk at kogetiden er læn­gere end ved almindelige ris. Ovnbagt skrubbe Vend fiskene i kikærtemel blan­det med karry. Læg fiskene op i et fad. Tilsæt lidt olie og drys med salt og peber. Top med fint­hakkede nødder. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.… Læs mere »

  • Friske forårsruller med fuldkorn, sommergrønt og spicy rejer

    Spicy rejer Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Varm olien og steg chili og hvidløg på en pande og tilsæt karry. Steg rejerne, til de ændrer farve. Krydr med salt og peber og tag rejerne af panden. Rispapirruller Knæk den nederste del af aspar­gesene, og damp asparges i 1 minut.… Læs mere »

  • Kartoffelomelet med ærtemos og varmrøget laks

    Tilberedningstid ca. 20 min. Ærtemos Kom ærterne i en gryde og kog op. Afdryp ærterne og blend med presset hvidløg og cremefraiche. Kartoffelomelet Pisk æg med mælk og krydr med salt og peber. Pil og hak løget fint. Mos kartoflerne let, og vend i æggemassen sammen med løget. Kom 1 tsk. olie på en slip… Læs mere »

  • Æggekage med laks og sommergrønt

    Tænd ovnen på 175 grader. Hak løget. Fjern stok og de yderste blade af kålen, og snit den fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Skær laks i mindre stykker. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits løg, presset hvidløg, kål og kartofler i ca. 5… Læs mere »