GIV LIV

Dessert

  • Katrineblommekage

    Let syltede blommer Halvér blommerne, og fjern stenene. Kog vandet op med sukker, og lad blommerne koge sagte, til de er møre uden at koge ud. Tag blommerne op af vandet, og læg dem i et ovnfast tærtefad med den runde side opad. Dej Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker… Læs mere »

  • Kold blåbærsuppe med citronyoghurtis

    Pres saften af citronen. Bring blåbær, vand og citronsaft i kog og kog det i ca. 10 minutter ved svag varme under låg, til blåbærrene springer. Lad det køle af. Kom det hele i en foodprocessor eller blender og kør, til det er helt glat. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt det… Læs mere »

  • Mandelkage med brombær

    Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem let gyldne i ovnen ved ca. 180 grader, ca. 10 minutter. Lad mandlerne køle af, kom dem i en foodprocessor, og mal dem til mel. Tilsæt sukker og bagepulver. Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren kører, og kom citron i. Hæld dejen… Læs mere »

  • Bagt frugt i kanelchilisirup

    Bring vand, sukker, kanel og chili i kog i en lille gryde. Lad det koge ind ved svag varme, til der er lidt under halvdelen tilbage. Det skal have konsistens som sirup. Tag kanel og chili op. Skær mango og ananas i tern og figner i kvarte. Fordel frugten på 4 stykker folie, hæld 2… Læs mere »

  • Bagte æbler med marcipan

    Skær æblerne i både, fordel dem i et smurt ovnfast fad sammen med hakkede svesker og drys med kanel. Bland brun farin sammen med groftrevet marcipan og saml med ægget til en let klistret, løs smuldre dej. Fordel dejen i “klatter” over æblerne og bag æblerne ved 200 grader i ca. 35 minutter. Hæld yoghurten… Læs mere »

  • Brunsviger

    Opløs gæren i vandet. Tilsæt fromage frais og sukker. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Rul eller tryk dejen ud i en lille bradepande (½ stor) ca. 25 x 20 cm. Rør margarine og farin godt sammen. Tryk små fordybninger i dejen med en finger og smør fyldet på. Lad… Læs mere »

  • Chokoladekage

    Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min.… Læs mere »

  • Chokolademoussekage med appelsinsyltede abrikoser

    1 kage svarer til 10 personer Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret til lyst skum. Pisk æggehviderne stive. Vend æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade. Vend derefter æggehviderne i massen. 1/3 af chokolademassen skal bruges til dejen og 2/3 skal bruges til pynt. Blend mandlerne fint. Bland dem… Læs mere »

  • Cupcakes med æble, lakrids og hvid chokoladecreme

    12 stk. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør mælken i dejen sammen med margarine. Skær æblerne i både, fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Vend æblerne i dejen. Fyld dejen i muffinsforme og drys med lakridspulver. Rør… Læs mere »

  • Dessertroulade med rabarber og friskostcreme

    Rabarberkompot Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 3 cm. Kog rabarberne med 2-3 spsk. vand, sukker og den tomme vaniljestang. Kog rabarberne til de er næsten udkogte, og lad kompotten køle af. Kagebund Pisk æggene skummende og hvide med sukker og vaniljekorn. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og sigt det i æggemassen.… Læs mere »