Hindbærfromage Tø eventuelt hindbærrene op. Blend dem med ca. halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne hvide og skummende med resten af sukkeret. Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, i en skål over vandbad. Pas på, det ikke bliver for varmt. Bland de blendede bær, æggesnaps og yoghurt i… Læs mere »
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skyl jordbærrene og fjern stilkene. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Blend jordbærrene med flormelis og vaniljekorn. Tag 1½ dl jordbærpuré fra til sauce og gem den til senere. Tag husblassen op af vandet og smelt den ved meget svag varme i en kasserolle. Den… Læs mere »
Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Tag 2 dl jordbærskiver fra til pynt. Bland resten af jordbærene, 4 spsk sukker, friskpresset appelsinsaft og eventuelt Grand Marnier. Pisk æggeblommerne med 1 spsk sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen, til det er cremet. Vend yoghurten i. Pisk æggehviderne stive og fold dem i. Fordel ladyfingers i et… Læs mere »
Let syltede blommer Halvér blommerne, og fjern stenene. Kog vandet op med sukker, og lad blommerne koge sagte, til de er møre uden at koge ud. Tag blommerne op af vandet, og læg dem i et ovnfast tærtefad med den runde side opad. Dej Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker… Læs mere »
Pres saften af citronen. Bring blåbær, vand og citronsaft i kog og kog det i ca. 10 minutter ved svag varme under låg, til blåbærrene springer. Lad det køle af. Kom det hele i en foodprocessor eller blender og kør, til det er helt glat. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt det… Læs mere »
Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem let gyldne i ovnen ved ca. 180 grader, ca. 10 minutter. Lad mandlerne køle af, kom dem i en foodprocessor, og mal dem til mel. Tilsæt sukker og bagepulver. Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren kører, og kom citron i. Hæld dejen… Læs mere »
Melondessert Halvér begge meloner og skær skrællen af. Skær den ene melon i grove tern og blend dem med honningen. Skær den anden melon i tern, ca. 1½x1½ cm. Pil kernerne ud af granatæblet. Pluk 1 håndfuld mynte af planten. Gem 4 myntekviste til pynt og hak resten af myntebladene groft. Anret melonpureen i 4… Læs mere »
Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »
Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene. Hak citrongræs og ingefær meget fint. Bland de to slags sukker med Atamonpulver og hæld det over blommerne sammen med limesaften. Stil blommerne i køleskabet og rør forsigtigt i dem et par gange hver dag i et par dage. Smag evt. blommerne til med mere sukker og fordel… Læs mere »
Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen på et skærebræt. Pisk sukker og æg cremet. Pisk olien i. Bland hvedemel, eventuelt salt, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og chokolade og vend det i blandingen sammen med mælken. Fordel dejen i formene. Bag dem i ca. 25 minutter på midterste ovnribbe. Rør glasur af flormelis, kakaopulver og vand.… Læs mere »