GIV LIV

Dessert

  • Søde græskartærter med ingefær og nødder

    Ved 8 personer bages 4 små tærter med ½ til hver person eller 1 stor Græskarfyld Skær græskarkødet i tern, og kog det helt mørt i usaltet vand. Hæld vandet fra, og lad græskarret dampe af i gryden. Blend eller mos det og bland det med æg, farin, fintrevet ingefær, muskatnød og kanel. Tærtebund Blend nødder,… Læs mere »

  • Trifli med marinerede sommerbær

    Marinerede sommerbær Rens bærrene og kom dem i en skål. Hæld likør eller dessertvin over bærrene og vend dem forsigtig rundt. Lad bærrene marinere, mens du tilbereder cremen. Vaniljecreme Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i… Læs mere »

  • Æble-pære kage

    Skræl pærer og æbler, fjern kernehusene og skær dem i både. Smør et tærtefad med ½ spsk flydende margarine. Kom frugten i tærtefadet og drys kanel og farin over. Bland havregryn med knuste makroner, resten af den flydende margarine og honning. Fordel blandingen over frugten. Bag kagen ved 200 grader i 25-30 minutter, til frugten… Læs mere »

  • Hindbærfromage

    Hindbærfromage Tø eventuelt hindbærrene op. Blend dem med ca. halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne hvide og skummende med resten af sukkeret. Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, i en skål over vandbad. Pas på, det ikke bliver for varmt. Bland de blendede bær, æggesnaps og yoghurt i… Læs mere »

  • Jordbærmousse med jordbærsauce

    Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skyl jordbærrene og fjern stilkene. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Blend jordbærrene med flormelis og vaniljekorn. Tag 1½ dl jordbærpuré fra til sauce og gem den til senere. Tag husblassen op af vandet og smelt den ved meget svag varme i en kasserolle. Den… Læs mere »

  • Jordbærtiramisu

    Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Tag 2 dl jordbærskiver fra til pynt. Bland resten af jordbærene, 4 spsk sukker, friskpresset appelsinsaft og eventuelt Grand Marnier. Pisk æggeblommerne med 1 spsk sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen, til det er cremet. Vend yoghurten i. Pisk æggehviderne stive og fold dem i. Fordel ladyfingers i et… Læs mere »

  • Katrineblommekage

    Let syltede blommer Halvér blommerne, og fjern stenene. Kog vandet op med sukker, og lad blommerne koge sagte, til de er møre uden at koge ud. Tag blommerne op af vandet, og læg dem i et ovnfast tærtefad med den runde side opad. Dej Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker… Læs mere »

  • Kold blåbærsuppe med citronyoghurtis

    Pres saften af citronen. Bring blåbær, vand og citronsaft i kog og kog det i ca. 10 minutter ved svag varme under låg, til blåbærrene springer. Lad det køle af. Kom det hele i en foodprocessor eller blender og kør, til det er helt glat. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt det… Læs mere »

  • Mandelkage med brombær

    Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem let gyldne i ovnen ved ca. 180 grader, ca. 10 minutter. Lad mandlerne køle af, kom dem i en foodprocessor, og mal dem til mel. Tilsæt sukker og bagepulver. Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren kører, og kom citron i. Hæld dejen… Læs mere »

  • Bagt frugt i kanelchilisirup

    Bring vand, sukker, kanel og chili i kog i en lille gryde. Lad det koge ind ved svag varme, til der er lidt under halvdelen tilbage. Det skal have konsistens som sirup. Tag kanel og chili op. Skær mango og ananas i tern og figner i kvarte. Fordel frugten på 4 stykker folie, hæld 2… Læs mere »