GIV LIV

Dessert

  • Mangosalat med passionsfrugtmarinade

    Halvér passionsfrugterne, og skrab frugten ud. Bland passionsfrugten med honning. Skræl mangoerne, og skær kødet fra i så store stykker som muligt. Skær mangoen i skiver, og anret på en tallerken. Dryp passionsfrugtdressingen over mangoen. Drys med grofthakket mynte.  

  • Passionsfrugt-mousse

    Slå det ene æg ud i en kasserolle. Del det andet æg, og kom blommen i kasserollen, og kom hviden i en mellemstor skål. Kom mælk, majsstivelse og sukker i kasserollen, og kog det hele op under piskning, til en kagecreme. Kog cremen godt igennem i 1 minut. Hak chokoladen, og smelt den i den… Læs mere »

  • Angelfood kage med bagte blommer

    Angelfood kage Smør en springform med hul i midten med olie. Pisk æggehviderne skummende. Drys sukkeret i under piskningen, og pisk æggehviderne, til de er stive, men ikke grynede. Riv citronskallen fint. Bland mel, vaniljesukker, vinsten og salt sammen, og sigt det hele. Bland citronskallen i melblandingen. Vend melblandingen forsigtigt i æggehvideskummet a 2-3 gange.… Læs mere »

  • Sommerkager med bær og mandelcreme

    Bær Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme. Smuldredej Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden. Mandelcreme Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en… Læs mere »

  • Jordbærsorbet med guf

    Jordbærsorbet Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i mindre stykker. Kom jordbær, sukker, glukose og vand i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Tilsæt citronsaft og tag gryden af varmen og blend massen. Pres massen gennem en sigte og afkøl. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt dernæst den blendede jordbærmasse. Rør til cremen er… Læs mere »

  • Yoghurtbudding med bagte rabarber

    Yoghurtbudding Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Varm mælken op med sukker og vaniljekorn, til sukkeret er opløst. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Lad mælken køle af, til den har stuetemperatur. Rør yoghurten… Læs mere »

  • Kiks med mandler og chokolade og jordbæris

    Kiks med mandler og chokolade Hak mandlerne meget fint. Hak chokoladen groft. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret, mens du pisker, og pisk æggehviderne, til de er tykke og seje. Vend mandler og chokolade i æggehviderne. Form dejen til 16 flade runde kager, ca. 6 cm i diameter på bageplader med bagepapir. Bag dem ved 175… Læs mere »

  • Rabarbertrifli med vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch

    Rabarber Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne. Havregrynscrunch Smelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er… Læs mere »

  • Karamelkurve med mandler og julefrugtsalat

    Karamelkurve Hak mandlerne. Ælt mandler, nøddeolie, sirup og farin sammen. Bag 4 kurve ad gangen (der bliver 8 stk. af hele portionen) på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er god plads til, at de kan flyde ud. Bag ved 180 grader i 7-9 minutter, til karamellen er lysebrun og bobler lidt.… Læs mere »

  • Moccatiramisu med Amarena kirsebær

    Rør skyr med, flormelis og vaniljekorn til en creme. Knæk hver ladyfinger over på midten, så du har 24 stykker i alt. Fordel lagvis i glas ladyfingers dyppet i espresso, creme og lidt kirsebær. Gentag så du får to- tre lag i alt. Drys toppen med sigtet kakaopulver.