GIV LIV

Brunch

  • Æggekage med kylling, bacon og sprøde grønsager

    Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig. Sprøde… Læs mere »

  • Æggekage

    Steg baconen sprød på en pande uden fedtstof og lad de stegte baconskiver dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af stegefedtet væk, men lad ca. 1 tsk være tilbage på panden. Skær kartoflerne i tykke skiver og svits dem på panden et par min. Rør æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen… Læs mere »

  • Æg i cocotte med kartofler og spinat

    Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomaterne i både. Skær kartoflerne i skiver. Fordel kartofler, spinat og tomater i fire små cocotter eller ildfaste skåle. Spinaten fylder meget, men falder sammen under bagning. Slå æggene ud, et i hver cocotte, krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt med en gaffel. Sæt… Læs mere »

  • Yoghurt med chokoladedrys

    Riv rugbrødet og hak nødderne. Varm olien op på en lille pande. Kom rugbrød, nødder og sukker på panden og rist det, til det er sprødt og begynder at dufte. Hæld det i en lille skål og lad det blive koldt. Riv chokoladen eller hak den fint og vend den i rugbrødsblandingen. Hæld yoghurten i… Læs mere »

  • Skyr med luksusdrys

    Luksusdrys Skær brødet i små tern og vend det med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist det midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. til det er sprødt. Afkøl rugbrødet og smuldr det i en blender. Hak mandlerne og vend dem i drysset sammen med soltørrede blåbær. Skyr… Læs mere »

  • Samosa med yoghurtsalat

    Samosa Kog kartoflerne møre og pil dem. Hak løgene groft og skær blomkålen i tern på 2×2 cm. Steg løg og blomkål i halvdelen af olien på en pande ved middelhøj varme så de bliver klare uden at få farve. Riv ingefæren fint, til der bliver 1 spsk. Tilsæt kartofler i tern, ærter, garam marsala,… Læs mere »

  • Røget laks med peberrodscreme

    Peberrodscreme Rør skyr med mayonnaise og friskrevet peberrod. Smag cremen til med salt og peber. Røget laks Skær laksen i 8 eller 16 stykker og rul den sammen. Rist rugbrødet på begge sider, og skær det i halve eller kvarte. Top brødet med peberrodscreme og anret laksen ovenpå. Pynt med dild og krydr med salt… Læs mere »