GIV LIV

Brunch

  • Fuldkornsboller med rodfrugter

    30 stk. DAG 1 Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de moses med gaffel. Afkøl rodfrugtmosen. Hæld vandet i en stor skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt og honning og tilsæt rodfrugtmos, knækkede rugkerner, speltflager, hvid hvede og ca.… Læs mere »

  • Fuldkornsstykker med havredrys

    12 stk.  Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom revne gulerødder, solsikkefrø, rugkerner, salt og havregryn i væsken. Tilsæt speltmel og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig klistret. Det bedste resultat opnås, hvis du rører dejen på… Læs mere »

  • Rabarbersmør

    2 glas Rabarbersmør Rens rabarberne, skær enderne af, og skær dem i mindre stykker. Kog rabarberne forsigtigt op i en gryde med et par spsk. vand i bunden. Skru op for varmen, rør ofte, og kog indtil næsten al væden er kogt væk, og rabarberne er kogt helt ud til en tyk grød. Smag rabarberne… Læs mere »

  • Mini daddelscones med chiafrø

    10 små scones Kom de to slags mel i en skål sammen med bagepulver, sukker, salt og chiafrø. Hak dadlerne, og kom dem i dejen sammen med fløde og dernæst kærnemælk lidt ad gangen. Rør til dejen er samlet. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 cm. Udstik dejen med et glas på… Læs mere »

  • Mexicansk morgenmad

    Scrambled eggs Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne på råkostjern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Snit forårsløgene. Varm olien op på en slip let-pande. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i 2-3 minutter. Tag lidt grønsager fra til pynt. Hæld æggemassen over grønsagerne… Læs mere »

  • Røget laks med peberrodscreme

    Peberrodscreme Rør skyr med mayonnaise og friskrevet peberrod. Smag cremen til med salt og peber. Røget laks Skær laksen i 8 eller 16 stykker og rul den sammen. Rist rugbrødet på begge sider, og skær det i halve eller kvarte. Top brødet med peberrodscreme og anret laksen ovenpå. Pynt med dild og krydr med salt… Læs mere »

  • Samosa med yoghurtsalat

    Samosa Kog kartoflerne møre og pil dem. Hak løgene groft og skær blomkålen i tern på 2×2 cm. Steg løg og blomkål i halvdelen af olien på en pande ved middelhøj varme så de bliver klare uden at få farve. Riv ingefæren fint, til der bliver 1 spsk. Tilsæt kartofler i tern, ærter, garam marsala,… Læs mere »

  • Skyr med luksusdrys

    Luksusdrys Skær brødet i små tern og vend det med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist det midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. til det er sprødt. Afkøl rugbrødet og smuldr det i en blender. Hak mandlerne og vend dem i drysset sammen med soltørrede blåbær. Skyr… Læs mere »

  • Yoghurt med chokoladedrys

    Riv rugbrødet og hak nødderne. Varm olien op på en lille pande. Kom rugbrød, nødder og sukker på panden og rist det, til det er sprødt og begynder at dufte. Hæld det i en lille skål og lad det blive koldt. Riv chokoladen eller hak den fint og vend den i rugbrødsblandingen. Hæld yoghurten i… Læs mere »

  • Æg i cocotte med kartofler og spinat

    Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomaterne i både. Skær kartoflerne i skiver. Fordel kartofler, spinat og tomater i fire små cocotter eller ildfaste skåle. Spinaten fylder meget, men falder sammen under bagning. Slå æggene ud, et i hver cocotte, krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt med en gaffel. Sæt… Læs mere »