GIV LIV

Brunch

  • Banantortilla med skyr, æbler og brombær

    Blend havregrynene til en mel. Pisk æg med mælk og vend med havregrynsmel. Skær bananerne i skiver. Varm olien på en slip let-pande – eller 4 mindre pander – og hæld æggemassen på. Fordel bananskiverne ovenpå, og steg pandekagen ved svag varme, til den er fast. Pas på, den ikke brænder på i bunden. Skær… Læs mere »

  • Rugbrødsboller med chokolade

    12 stk. Hæld øl i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt rugkerner, frø, kakao og salt og rør godt sammen. Hak chokoladen og vend i dejen sammen med hvid fuldkornshvede. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen. Det gøres bedst med en røremaskine. Dejen skal være lidt klistret. Sæt dejen tildækket… Læs mere »

  • Fuldkornssnurrer med rosiner, kanel og vanilje

    15 stk. Fuldkornssnurrer med rosiner, kanel og vanilje: Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg, salt, kardemomme, kanel og vaniljesukker. Ælt hvid hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Den skal ikke være for tung af mel, heller til den lidt fugtige… Læs mere »

  • Chiagrød

    Dag 1: Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og mælk i beholderen med grynene og rør godt rundt. Dæk beholderen med låg og stil køligt til næste dag. Dag 2: Rør grøden lind med skyr. Skyl og nip bærrene. Servér grøden med sommerbær.  

  • Rabarbersnegle med romglasur

    12 stk. Rabarberkompot Kom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er skyllet. Tilsæt sukker, vaniljekorn og stang og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op, afkøl kompotten og blend den. Gærdej Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken og tilsæt… Læs mere »

  • Fuldkornsboller med rodfrugter

    30 stk. DAG 1 Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de moses med gaffel. Afkøl rodfrugtmosen. Hæld vandet i en stor skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt og honning og tilsæt rodfrugtmos, knækkede rugkerner, speltflager, hvid hvede og ca.… Læs mere »

  • Fuldkornsstykker med havredrys

    12 stk.  Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom revne gulerødder, solsikkefrø, rugkerner, salt og havregryn i væsken. Tilsæt speltmel og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig klistret. Det bedste resultat opnås, hvis du rører dejen på… Læs mere »

  • Rabarbersmør

    2 glas Rabarbersmør Rens rabarberne, skær enderne af, og skær dem i mindre stykker. Kog rabarberne forsigtigt op i en gryde med et par spsk. vand i bunden. Skru op for varmen, rør ofte, og kog indtil næsten al væden er kogt væk, og rabarberne er kogt helt ud til en tyk grød. Smag rabarberne… Læs mere »

  • Mini daddelscones med chiafrø

    10 små scones Kom de to slags mel i en skål sammen med bagepulver, sukker, salt og chiafrø. Hak dadlerne, og kom dem i dejen sammen med fløde og dernæst kærnemælk lidt ad gangen. Rør til dejen er samlet. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 cm. Udstik dejen med et glas på… Læs mere »

  • Mexicansk morgenmad

    Scrambled eggs Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne på råkostjern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Snit forårsløgene. Varm olien op på en slip let-pande. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i 2-3 minutter. Tag lidt grønsager fra til pynt. Hæld æggemassen over grønsagerne… Læs mere »