GIV LIV

Brunch

  • Rugtrekanter

    12 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen. Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end til dejen lige akkurat slipper fingrene. Rul dejen ud til en firkant, ca. 30×20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel. Skær stykket i 6 stykker a 10×10 cm. Skær hver… Læs mere »

  • Sommerkager med bær og mandelcreme

    Bær Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme. Smuldredej Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden. Mandelcreme Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en… Læs mere »

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Citron-koldskål med rugbrødscrunch og sommerbær

    Rugbrødscrunch Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Citron-koldskål Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme… Læs mere »

  • Rabarbertrifli med vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch

    Rabarber Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne. Havregrynscrunch Smelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er… Læs mere »

  • Banantortilla med skyr, æbler og brombær

    Blend havregrynene til en mel. Pisk æg med mælk og vend med havregrynsmel. Skær bananerne i skiver. Varm olien på en slip let-pande – eller 4 mindre pander – og hæld æggemassen på. Fordel bananskiverne ovenpå, og steg pandekagen ved svag varme, til den er fast. Pas på, den ikke brænder på i bunden. Skær… Læs mere »

  • Rugbrødsboller med chokolade

    12 stk. Hæld øl i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt rugkerner, frø, kakao og salt og rør godt sammen. Hak chokoladen og vend i dejen sammen med hvid fuldkornshvede. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen. Det gøres bedst med en røremaskine. Dejen skal være lidt klistret. Sæt dejen tildækket… Læs mere »

  • Fuldkornssnurrer med rosiner, kanel og vanilje

    15 stk. Fuldkornssnurrer med rosiner, kanel og vanilje: Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg, salt, kardemomme, kanel og vaniljesukker. Ælt hvid hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Den skal ikke være for tung af mel, heller til den lidt fugtige… Læs mere »

  • Chiagrød

    Dag 1: Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og mælk i beholderen med grynene og rør godt rundt. Dæk beholderen med låg og stil køligt til næste dag. Dag 2: Rør grøden lind med skyr. Skyl og nip bærrene. Servér grøden med sommerbær.  

  • Rabarbersnegle med romglasur

    12 stk. Rabarberkompot Kom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er skyllet. Tilsæt sukker, vaniljekorn og stang og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op, afkøl kompotten og blend den. Gærdej Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken og tilsæt… Læs mere »