1 grydebrød Dag 1 Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkorns durummel, dernæst maltmel og til sidst hvid hvede i dejen. Ælt dejen længe ca. 10 minutter, til den er glat og smidig og tyk som en grød. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste… Læs mere »
12 stk. Dej Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt. Ælt hvid fuldkornshvede og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned… Læs mere »
16 stk. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg dejen… Læs mere »
1. dag Kom havregryn, speltflager og chiafrø i en beholder med låg. Tilsæt mælk og vaniljekorn og rør rundt. Dæk beholderen med låg og stil køligt til næste dag. 2. dag Næste dag røres grøden lind med skyr. Servér grøden med pærer skåret i tern og blåbær.
Ca. 320 gram granola Bland alle de tørre ingredienser på nær rosiner til granolaen i en skål. Smelt honningen på en tør slip let-pande, og rist blandingen under omrøring. Rist til blandingen er gylden. Vend rosinerne i, og afkøl blandingen på et stykke bagepapir. Servér granola som drys på syrnet mælkeprodukt med frugt til morgenmad.… Læs mere »
12 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen. Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end til dejen lige akkurat slipper fingrene. Rul dejen ud til en firkant, ca. 30×20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel. Skær stykket i 6 stykker a 10×10 cm. Skær hver… Læs mere »
Bær Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme. Smuldredej Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden. Mandelcreme Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en… Læs mere »
Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »
Rugbrødscrunch Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Citron-koldskål Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme… Læs mere »
Rabarber Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne. Havregrynscrunch Smelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er… Læs mere »