10 stk. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, hvid hvedemel og durumhvedemel. Ælt dejen, mens du tilsætter almindeligt hvedemel gradvist, til dejen er smidig og glat. Form dejen til ti boller og tryk eller rul dem flade til ca. ½ cm tykkelse. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, læg film over, og… Læs mere »
Hæld kogende vand over hvedekernerne og lad dem trække, til vandet er lunkent. Opløs gæren i kærnemælk og tilsæt honning og fennikelfrø. Hæld kerner med vand i væsken og rør fuldkornshvedemel og salt i. Ælt det hele godt sammen og tilsæt det meste af det almindelige hvedemel. Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den… Læs mere »
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt og honning. Rør hvid hvede og havregryn i dejvæsken. Tilsæt hvedemelet gradvist, mens der æltes godt. Dejen er lidt tung at arbejde med. Tilsæt så meget mel at dejen bliver elastisk og ikke klistrer. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 1 time.… Læs mere »
18 boller 1. dag Fordej Opløs gæren i koldt vand i en skål og rør melet i lidt ad gangen, til dejen er samlet, men stadig lind. Læg film over skålen og lad den stå ved stuetemperatur i 12-24 timer. 2. dag Bolledej Opløs gæren i koldt vand og tilsæt fordejen. Rør, til blandingen er… Læs mere »
Kom rugkerner, havregryn og fuldkornshvedemel i en lille gryde sammen med vandet. Kog det i 2 minutter til en tyk grød. Tag gryden af varmen, og afkøl grøden, til den er fingervarm. Hæld yoghurten i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, rosiner og grød, og rør det godt sammen. Ælt hvedemel i dejen… Læs mere »
Opløs gæren i vandet. Tilsæt fromage frais og sukker. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Rul eller tryk dejen ud i en lille bradepande (½ stor) ca. 25 x 20 cm. Rør margarine og farin godt sammen. Tryk små fordybninger i dejen med en finger og smør fyldet på. Lad… Læs mere »
Pizzadej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først grahamsmel og dernæst pizzamel i dejen. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt til dejen er sammenhængende, men stadig lidt fugtig. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en ildfast form, ca. 25 x 30 cm.… Læs mere »
Kog havregryn og vand op og tag gryden fra varmen. Lad det afkøle, til det er lunkent. Rør gær, sukker, olie, mælk og salt i. Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted. Del dejen i 14 stykker. Form dem til boller. Lav… Læs mere »
3 flutes Hæld vandet i en stor røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning og rør først rugkerner og dernæst kamutmel og hvedemel i væsken. Rør dejen rigtig godt sammen. Har du en røremaskine, kan dejen røres i den. Ellers rører du den i hånden – helst i 5 minutter, hvis du har… Læs mere »
Overhæld hvedekernerne med kogende vand og lad dem trække med vandet i mindst 12 timer. Opløs gæren i kærnemælk og tilsæt honning og salt. Kom kerner med vand i gærvæsken og rør det grove mel i. Slå det hele godt sammen og tilsæt det meste af hvedemelet. Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den… Læs mere »