GIV LIV

Brød bagt med hvede

  • Mysli-muffinboller

    16 stk. Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, krydderier, havregryn, flakes og rosiner. Ælt dernæst revne æbler i sammen med hvedeklid, speltmel og til sidst hvedemel. Ælt dejen godt. Den skal være fugtig og klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Fordel dejen… Læs mere »

  • Æbleboller

    Bland alle de tørre ingredienser sammen i én skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden. Riv æblerne. Pisk langsomt æggeblandingen ud i melblandingen og rør de revne æbler og de hakkede nødder i dejen. Fordel dejen i muffinsforme og lad dem hæve i 15 min. hvis du har brugt gærblanding. Bag bollerne ved… Læs mere »

  • Teddys rugbrød

    Kog kartoflerne. Opløs gæren i lun porter og tilsæt ymer, sirup og salt. Mos de kogte kartofler med en gaffel, og rør dem i sammen med rugmel. Tilsæt det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt evt. mere hvedemel. Når dejen har fået nok hvedemel, skal den være klistret og hænge i fingrene. Lad… Læs mere »

  • Grissini med parmesan og oregano

    24 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter. Rul dejen ud til en pølse og skær den i 24 stykker. Drys kun en lille smule mel på bordet og tril hvert stykke dej til en lang pølse, ca. 25 cm. Læg… Læs mere »

  • Grove madbrød

    10 stk. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, hvid hvedemel og durumhvedemel. Ælt dejen, mens du tilsætter almindeligt hvedemel gradvist, til dejen er smidig og glat. Form dejen til ti boller og tryk eller rul dem flade til ca. ½ cm tykkelse. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, læg film over, og… Læs mere »

  • Hvedebrød med fennikelfrø

    Hæld kogende vand over hvedekernerne og lad dem trække, til vandet er lunkent. Opløs gæren i kærnemælk og tilsæt honning og fennikelfrø. Hæld kerner med vand i væsken og rør fuldkornshvedemel og salt i. Ælt det hele godt sammen og tilsæt det meste af det almindelige hvedemel. Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den… Læs mere »

  • Hvedefiberbrød

    Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt og honning. Rør hvid hvede og havregryn i dejvæsken. Tilsæt hvedemelet gradvist, mens der æltes godt. Dejen er lidt tung at arbejde med. Tilsæt så meget mel at dejen bliver elastisk og ikke klistrer. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 1 time.… Læs mere »

  • Italienske boller

    18 boller 1. dag Fordej Opløs gæren i koldt vand i en skål og rør melet i lidt ad gangen, til dejen er samlet, men stadig lind. Læg film over skålen og lad den stå ved stuetemperatur i 12-24 timer. 2. dag Bolledej Opløs gæren i koldt vand og tilsæt fordejen. Rør, til blandingen er… Læs mere »

  • Kerneboller med havredrys

    Kom rugkerner, havregryn og fuldkornshvedemel i en lille gryde sammen med vandet. Kog det i 2 minutter til en tyk grød. Tag gryden af varmen, og afkøl grøden, til den er fingervarm. Hæld yoghurten i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, rosiner og grød, og rør det godt sammen. Ælt hvedemel i dejen… Læs mere »

  • Koldhævede boller med græskarkerner

    Kom de knækkede hvedekerner i kogende vand og kog dem i 2-3 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Kom vand i et dejfad eller i en stor skål og opløs gær, salt og honning heri. Tilsæt hvedekerner, græskarkerner og hvid hvedemel. Ælt ingredienserne sammen med hvedemel, men tilsæt… Læs mere »