GIV LIV

Brød bagt med hvede

  • Hindbærboller

    16 stk. Dej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt æg, mælk, olie, salt, sukker, vaniljesukker, speltmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Lav cremen imens. Creme Pisk alle… Læs mere »

  • Rugtrekanter

    12 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen. Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end til dejen lige akkurat slipper fingrene. Rul dejen ud til en firkant, ca. 30×20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel. Skær stykket i 6 stykker a 10×10 cm. Skær hver… Læs mere »

  • Fastelavnsboller med creme og syltetøj

    16 stk. Dej Opløs gæren i mælken. Tilsæt olie, 1 æg, salt, sukker og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen og tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse. Kagecreme Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde. Kog cremen… Læs mere »

  • Boller med spinat og tomat

    Dej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt havregryn, durumhvedemel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er sammenhængende, men også klistret lidt som en rugbrødsdej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter penslet godt med olivenolie. Fyld Rens og skyl spinaten. Damp den… Læs mere »

  • Rugbrødsboller med chokolade

    12 stk. Hæld øl i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt rugkerner, frø, kakao og salt og rør godt sammen. Hak chokoladen og vend i dejen sammen med hvid fuldkornshvede. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen. Det gøres bedst med en røremaskine. Dejen skal være lidt klistret. Sæt dejen tildækket… Læs mere »

  • Fuldkornssnurrer med rosiner, kanel og vanilje

    15 stk. Fuldkornssnurrer med rosiner, kanel og vanilje: Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg, salt, kardemomme, kanel og vaniljesukker. Ælt hvid hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Den skal ikke være for tung af mel, heller til den lidt fugtige… Læs mere »

  • Fuldkornsfocaccia med spinat, tomat og rosmarin

    1 stort brød til 10 personer Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den… Læs mere »

  • Fuldkornsboller med rodfrugter

    30 stk. DAG 1 Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de moses med gaffel. Afkøl rodfrugtmosen. Hæld vandet i en stor skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt og honning og tilsæt rodfrugtmos, knækkede rugkerner, speltflager, hvid hvede og ca.… Læs mere »

  • Fuldkornsstykker med havredrys

    12 stk.  Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom revne gulerødder, solsikkefrø, rugkerner, salt og havregryn i væsken. Tilsæt speltmel og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig klistret. Det bedste resultat opnås, hvis du rører dejen på… Læs mere »

  • Fuldkornsbagels med kanel og rosiner

    15 stk. Hæld dansk vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt, kanel, kardemomme og rosiner og ælt dernæst melet i. Ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i… Læs mere »