ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Brød bagt med hvede

Brød bagt med hvede

  • Brunsviger

    Opløs gæren i vandet. Tilsæt fromage frais og sukker. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Rul eller tryk dejen ud i en lille bradepande (½ stor) ca. 25 x 20 cm. Rør margarine og farin godt sammen. Tryk små fordybninger i dejen med en finger og smør fyldet på. Lad… Læs mere »

  • Brødstænger

    Rør gær, honning og salt ud i lunkent vand. Rør melet i lidt ad gangen. Hæld dejen ud på køkkenbordet, når den kun er lidt klistret. Ælt dejen med resten af melet, der tilsættes gradvist, indtil dejen er blank og smidig og slipper fingrene, i mindst 10 minutter. Måske skal al melet ikke tilsættes eller… Læs mere »

  • Courgettebrød

    Kom vandet i et dejfad og opløs sukker, salt og gær heri. Vask courgetterne og riv dem. Kom de revne courgetter i fadet. Rør det meste af melet i. Tilsæt mere mel, mens der æltes godt. Dejen skal være smidig og ikke alt for klistret. Dæk fadet til og lad dejen hæve i ca. 1… Læs mere »

  • Deep pan pizza med friske tomater, spinat og feta

    Pizzadej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først grahamsmel og dernæst pizzamel i dejen. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt til dejen er sammenhængende, men stadig lidt fugtig. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en ildfast form, ca. 25 x 30 cm.… Læs mere »

  • Fastelavnsboller med creme

    18 stk. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt. Lad ejen hæve tildækket i ca ½ time. Lav kagecremen imens. Pisk alle ingredienser til kagecremen sammen.Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen under omrøring i ca. 1 min og lad den køle… Læs mere »

  • Fastelavnsboller med Daim

    Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt margarine, salt og æg. Knus Daim, lettest i en plasticpose med en kagerulle eller kødhammer, og tilsæt Daim og det meste mel. Ælt dejen godt igennem, tilsæt evt. mere mel – den skal være smidig, men ikke klistre – og lad den hvile lunt 1 times tid tildækket.… Læs mere »

  • Fastelavnsboller med syltetøj

    Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, salt, sukker, æg og det meste af hvedemelet. Ælt dejen til den er god og blød og knap hænger fast i fingrene. Tilsæt evt. resten af melet under æltningen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min. Del dejen i to og rul hver… Læs mere »

  • Frokostbrød med skinke og æg

    Rør gæren ud i vand tilsat salt. Rør ¾ af melet i. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Tilsæt resten af melet gradvist, mens du ælter dejen. Dejen skal slippe fingrene, når den har fået mel nok. Måske skal den have mere end angivet! Kom dejen tilbage i dejfadet, dæk den med film og… Læs mere »

  • Fuldkornsbagels

    Kog havregryn og vand op og tag gryden fra varmen. Lad det afkøle, til det er lunkent. Rør gær, sukker, olie, mælk og salt i. Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted. Del dejen i 14 stykker. Form dem til boller. Lav… Læs mere »

  • Fuldkornsbagels med kanel og rosiner

    15 stk. Hæld dansk vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt, kanel, kardemomme og rosiner og ælt dernæst melet i. Ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i… Læs mere »