ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Brød bagt med hvede

Brød bagt med hvede

  • Birkesscones med spelt

    Tænd ovnen på 200 grader. Kom de to slags mel i en skål sammen med bagepulver, sukker, salt og birkes. Tilsæt fløde og dernæst kærnemælk lidt ad gangen. Rør, til dejen er samlet. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 cm. Udstik dejen med et glas med en diameter på ca. 6 cm.… Læs mere »

  • Boller med vaniljesmag

    Kom vand, mælk og fromage frais i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og salt. Bland vanillesukker med hvedemel og tilsæt melet lidt af gangen. Ælt dejen godt til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve i ca. 45 minutter. Ælt dejen igennem,… Læs mere »

  • Brunsviger

    Opløs gæren i vandet. Tilsæt fromage frais og sukker. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Rul eller tryk dejen ud i en lille bradepande (½ stor) ca. 25 x 20 cm. Rør margarine og farin godt sammen. Tryk små fordybninger i dejen med en finger og smør fyldet på. Lad… Læs mere »

  • Brødstænger

    Rør gær, honning og salt ud i lunkent vand. Rør melet i lidt ad gangen. Hæld dejen ud på køkkenbordet, når den kun er lidt klistret. Ælt dejen med resten af melet, der tilsættes gradvist, indtil dejen er blank og smidig og slipper fingrene, i mindst 10 minutter. Måske skal al melet ikke tilsættes eller… Læs mere »

  • Chokoladeboller

    12 stk. Chokoladeboller Opløs gæren i vandet i en stor skål. Pisk ægget sammen i en kop og bland halvdelen i vandet og gem resten til pensling. Tilsæt olie, farin, salt, kakao, grahamsmel og hvedemel og ælt dejen grundigt. Hak chokoladen groft og ælt den i dejen. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Form dejen… Læs mere »

  • Courgettebrød

    Kom vandet i et dejfad og opløs sukker, salt og gær heri. Vask courgetterne og riv dem. Kom de revne courgetter i fadet. Rør det meste af melet i. Tilsæt mere mel, mens der æltes godt. Dejen skal være smidig og ikke alt for klistret. Dæk fadet til og lad dejen hæve i ca. 1… Læs mere »

  • Deep pan pizza med friske tomater, spinat og feta

    Pizzadej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først grahamsmel og dernæst pizzamel i dejen. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt til dejen er sammenhængende, men stadig lidt fugtig. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en ildfast form, ca. 25 x 30 cm.… Læs mere »

  • Fastelavnsboller med creme

    18 stk. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt. Lad ejen hæve tildækket i ca ½ time. Lav kagecremen imens. Pisk alle ingredienser til kagecremen sammen.Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen under omrøring i ca. 1 min og lad den køle… Læs mere »

  • Fastelavnsboller med Daim

    Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt margarine, salt og æg. Knus Daim, lettest i en plasticpose med en kagerulle eller kødhammer, og tilsæt Daim og det meste mel. Ælt dejen godt igennem, tilsæt evt. mere mel – den skal være smidig, men ikke klistre – og lad den hvile lunt 1 times tid tildækket.… Læs mere »

  • Fastelavnsboller med syltetøj

    Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, salt, sukker, æg og det meste af hvedemelet. Ælt dejen til den er god og blød og knap hænger fast i fingrene. Tilsæt evt. resten af melet under æltningen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min. Del dejen i to og rul hver… Læs mere »