10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »
1 kanelstang (ca. 10 stk.) Dej Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kanel og æg og rør godt sammen. Ælt hvid fuldkornshvede i væsken lidt ad gangen (hold eventuelt lidt af melet tilbage). Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket… Læs mere »
Roti Bland de to slags mel sammen i en skål. Ælt vandet i melet lidt af gangen, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hvile i mindst 20 minutter i køleskabet. Jo længere tid dejen hviler, jo lettere er den at rulle ud. Del dejen i ca. 8 kugler. Drys lidt mel på bordet… Læs mere »
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i to, og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »
Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og chiafrø, og lad det stå i ca. 10 min. Rør nu havregryn, speltmel og dernæst hvid fuldkornshvedemel i væsken. Ælt, til dejen har konsistens som en tyk grød. Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen. Brug… Læs mere »
Del broccoli i buketter, og damp i vandet i 3-4 min. Tag gryden af varmen og blend. Kom broccoli + kogende vand i en skål sammen med yoghurt og afkøl til fingervarmt, inden gæren opløses heri. Tilsæt solsikkefrø, salt og havregryn, og ælt hvid fuldkornshvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt, til dejen er fugtig… Læs mere »
Opskriften giver ca. 10 boller. Fordej Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Fuldkorns-æbleboller Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne… Læs mere »
1 brød Skræl rodfrugterne og skær i tern. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de blendes eller moses let med en gaffel. Afkøl rodfrugtmosen. Smuldr gæren ned i en stor skål. Drys salt over og rør sammen med honning. Tilsæt A38 og vand, og rør til gæren… Læs mere »
Ca. 10 stk. Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket… Læs mere »
16 stk. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg dejen… Læs mere »