GIV LIV

Asiatisk inspireret

  • Vietnamesiske ruller med chilisovs

    Vietnamesiske sommerruller Kog nudlerne som angivet på emballagen, køl dem af under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær kyllingen i tynde strimler, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Skær gulerod, agurk, forårsløg og spidskål i strimler på 5-6 cm. Kom 2 rispandekager ad gangen i… Læs mere »

  • Wokret med oksekød og grønt i østerssauce

    Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ”popper”. Lad dem køle af. Skær peberfrugterne i trekantede stykker. Rens og halvér champignonerne. Skær kinakålen i kvarte. Fjern den groveste del af stokken og bunden og skær kålen i ca. 4 cm brede stykker. Varm i 1 spsk. olie op på en pande og… Læs mere »

  • Indisk grønsagscurry med røde linser og yoghurt

    Hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugterne i stykker af ca. 2×2 cm. Svits løg og peberfrugter i en gryde med olie i 4 minutter. Tilsæt spidskommen, karry, nellike, laurbærblade og chili og svits det hele et øjeblik. Tilsæt linser og vand og kog retten i 10 minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i tern… Læs mere »

  • Kylling tikka masala med fennikel-æblesalat

    Kylling tikka masala Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt peberfrugt og… Læs mere »

  • Kyllingegryde med indisk islæt

    Træk skindet af kyllingen. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Riv ingefæren. Varm olien i en stegegryde og brun kyllingestykkerne deri. Tilsæt løg, selleri, gulerødder og krydderier og svits et øjeblik. Tilsæt dernæst bouillon, salt og peber. Lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 35 minutter. Ryst melet sammen med… Læs mere »

  • Laks på spyd med tabbouleh og raita

    Tabbouleh Kog perlebyggen som angivet på emballagen og afdryp den. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skyl persille og mynte og hak krydderurterne fint. Tag lidt af mynten fra til raita. Skær peberfrugterne i små tern. Skær tomaterne i kvarte. Vend perlebyggen med krydderurterne, presset hvidløg og grøntsager. Smag tabboulehen med salt… Læs mere »

  • Lam tikka masala

    Lam tikka masala Rør yoghurten med 1 spsk. citronsaft, spidskommen, kanel, cayennepeber, sort peber og fintrevet ingefær og hvidløg. Vend kødet i yoghurten og lad det marinere i 2 timer eller natten over i køleskabet. Hak løget fint og svits det i olien i en gryde, til de er klare. Tag kødet op af marinaden… Læs mere »

  • Lynstegt grønt

    Flæk chilien, fjern kernerne og skær chilien i strimler. Snit forårsløgene. Skær gulerødderne i tynde skiver. Halvér peberfrugterne, fjern frøene og skær peberfrugterne i strimler. Del broccolien i små buketter. Varm sesamolien i en wok eller på en stor pande og steg chili, forårsløg, gulerødder, presset hvidløg og revet ingefær i ca. 2 minutter. Tilsæt… Læs mere »

  • Oksekødssalat asian style

    Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse og af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden og køl det af. Dressing Ryst dåsen med kokosmælk, inden du åbner den. Varm olien i en lille gryde og tilsæt Sambal… Læs mere »

  • Orientalsk gulerodssuppe med fennikelcroutoner

    Orientalsk gulerodssuppe Hak løgene. Skræl gulerødder og kartoflen og skær dem i tern. Pil de yderste blade af citrongræsstænglerne og hak selve stilkene fint. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint. Pres hvidløgene. Varm olien i en gryde og svits løgene. Tilsæt gulerødder, kartofler, citrongræs, chili, ingefær og hvidløg. Lad det hele stege et… Læs mere »