GIV LIV

Asiatisk inspireret

  • Lam tikka masala

    Lam tikka masala Rør yoghurten med 1 spsk. citronsaft, spidskommen, kanel, cayennepeber, sort peber og fintrevet ingefær og hvidløg. Vend kødet i yoghurten og lad det marinere i 2 timer eller natten over i køleskabet. Hak løget fint og svits det i olien i en gryde, til de er klare. Tag kødet op af marinaden… Læs mere »

  • Lynstegt grønt

    Flæk chilien, fjern kernerne og skær chilien i strimler. Snit forårsløgene. Skær gulerødderne i tynde skiver. Halvér peberfrugterne, fjern frøene og skær peberfrugterne i strimler. Del broccolien i små buketter. Varm sesamolien i en wok eller på en stor pande og steg chili, forårsløg, gulerødder, presset hvidløg og revet ingefær i ca. 2 minutter. Tilsæt… Læs mere »

  • Oksekødssalat asian style

    Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse og af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden og køl det af. Dressing Ryst dåsen med kokosmælk, inden du åbner den. Varm olien i en lille gryde og tilsæt Sambal… Læs mere »

  • Orientalsk gulerodssuppe med fennikelcroutoner

    Orientalsk gulerodssuppe Hak løgene. Skræl gulerødder og kartoflen og skær dem i tern. Pil de yderste blade af citrongræsstænglerne og hak selve stilkene fint. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint. Pres hvidløgene. Varm olien i en gryde og svits løgene. Tilsæt gulerødder, kartofler, citrongræs, chili, ingefær og hvidløg. Lad det hele stege et… Læs mere »

  • Rejecocktail asian style

    Rejecocktail Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Dræn dem, hæld koldt vand over og afkøl dem. Skær aspargesene i snitter. Snit forårsløg fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Halvér avokadoerne, fjern… Læs mere »

  • Risnudler med oksekød og grønsager

    Skær gulerødder, porrer og bladselleri i skiver. Flæk peberfrugtrene, og skær dem i skiver. Brun kødet på en stor pande i 1 spsk. olie, og læg det på en tallerken. Steg grønsagerne i resten af olien, 4-5 minutter under omrøring. Hak hvidløgene fint, og vend dem i grønsagerne sammen med kødet og ærter eller edamammebønner.… Læs mere »

  • Sojamarineret andebryst og ananas på kinesisk salat

    Kinesisk salat Skyl og tør salaten. Skyl bønnespirerne og dryp dem af i en sigte. Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Skyl korianderen og pluk bladene af stilkene. Riv hvidløg og ingefær. Pres 3 spsk. saft ud af limen. Pisk sesamolie, hvidløg, ingefær, sojasauce og limesaft sammen til en dressing. Grillet andebryst og ananas Skær… Læs mere »

  • Svinekød i sur-sød sovs

    Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger. Rør kartoffelmel ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres. Tag gryden af varmen. Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun svinekødet.… Læs mere »

  • Teriyaki marinerede svinekoteletter

    Teriyaki marinerede svinekoteletter Rør teriyakisaucen med ingefær, og kom det i en frysepose sammen med koteletterne. Bind en knude på posen og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 30 minutter. Varm olien på en pande. Tag koteletterne op af marinaden, dup dem tørre og brun dem på begge sider. Skru ned… Læs mere »

  • Thaifiskeret med kokosmælk

    Snit løgene. Kom bouillon, currypasta og løg i en gryde og kog det op. Kom majsstivelse udrørt i kokosmælk i. Tilsæt fishsauce, sukker, limesaft og friskrevet ingefær. Kog det op under omrøring. Kom fisk skåret i 3×3 cm stykker i retten og kog det forsigtigt op. Lad den småkoge ca. 3-4 minutter. Kom retten i… Læs mere »