GIV LIV

Aftensmad

  • Sild med kartoffelsalat og dildsyltet spidskål

    Kartoffelsalat Kog kartoflerne møre og afkøl dem. Rør rygeosten med yoghurt. Skær radiserne i skiver og vend dem i rygeostcremen sammen med klippet purløg. Smag cremen til med salt og peber. Halvér kartoflerne og vend dem i rygeostcremen. Dildsyltet spidskål Halver spidskålen, fjern de yderste blade og stokken og snit kålen fint. Vend kål med… Læs mere »

  • Hakkebøf med broccolisalat og fetacreme

    Broccolisalat Kog bulguren som angivet på emballagen og afkøl den. Del broccolien i buketter og damp den i 3 minutter. Skyl og slyng rucolasalaten tør. Pil og hak rødløget fint. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem. Vend bulguren med broccoli, rucola, løg, mandler og rosiner. Smag salaten til med salt og peber.… Læs mere »

  • Kalkunbryst i peberrodssauce

    Kalkunbryst Skær kalkunbrystet i tern. Pil og hak løgene. Varm olien i en gryde og svits løg og presset hvidløg. Tilsæt kødet og steg det i ca. 5 minutter. Rør i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt hønsebouillon og kog kødet under låg i ca. 20 minutter ved svag varme, til kødet er mørt.… Læs mere »

  • Ovnbagt sej med gulerødder i spidskommen og mynteyoghurt

    Gulerødder med spidskommen Flæk gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå. Kog gulerødderne op med vand og olie. Kog dem uden låg til al vandet er kogt væk, tilsæt spidskommen og presset hvidløg og steg gulerødderne under omrøring i 1 minut. Smag til med salt. Ovnbagt sej Skær fenniklen i papirtynde… Læs mere »

  • Kalveruller med skinke og ost

    Kalveruller med skinke og ost Bank eventuelt schnitzlerne tyndt ud, hvis ikke de er det i forvejen. Skær hver kalveschnitzel over på midten. Læg en halv skive ost og 1 kvist rosmarin på hvert stykke kød og fold det sammen om fyldet. Rul et stykke skinke om hvert stykke kød. Varm olien op på en… Læs mere »

  • Fiskeboller med lynstegte grønsager

    Fiskeboller Skær fiskekødet i små stykker og blend det i en foodprocessor eller minihakker med salt. Tilsæt æg og majsstivelse og blend igen til en helt jævn fars. Spæd farsen med mælk. Hak chili og ingefær fint og rør det i farsen. Form farsen til ca. 12 boller med en spiseske og læg dem i… Læs mere »

  • Pariserbøf med grønkålscreme

    Grønkålscreme Optø grønkålen og vrid den fri for vand. Rør syrnet fløde med mayonnaise, presset hvidløg og grønkål. Smag cremen til med salt og peber. Pariserbøf Form kødet til hakkebøffer og krydr dem med salt og peber. Varm olien på en pande og steg bøfferne ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side.… Læs mere »

  • Græsk kylling i fad med tzatziki

    Græsk kylling i fad Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olien og fordel kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter. Skær squash og peberfrugt i små tern. Skær tomater og løg i både.… Læs mere »

  • Jambalaya med rejer og skinke

    Kog risene som angivet på emballagen. Pil skallerne af rejerne. Hak løg og skær bladselleristilkene i små tern. Skær peberfrugterne i små tern. Hak hvidløgene fint. Svits rejerne i 1 spsk olie i en stor gryde i ca. 1 minut på hver side. Tag rejerne op. Varm resten af olien op i gryden og svits… Læs mere »

  • Æblekylling med ovnfritter og bønnesalat

    Æblekylling Del kyllingelårene i ledet til over- og underlår. Skær æblet i både, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver. Skub så mange æbleskiver som muligt ind under skindet på kyllingelårene. Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og timianblade. Steg kyllingelårene i ovnen ved 200 grader i 35… Læs mere »