GIV LIV

Aftensmad

  • Blåmuslinger med pomfritter

    Pomfritter Skrub kartoflerne godt og skær dem i pomfritstørrelse, ca. 1½x1½ cm x kartoflens længde. Kom kartoflerne i en plasticpose sammen med olie og ryst posen godt, så olien fordeler sig jævnt på alle kartoflerne. Spred kartoflerne ud på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til… Læs mere »

  • Bagte auberginer med kødsauce

    Bagte auberginer Halvér auberginerne. Smør skærefladen med 1 spsk. olie og læg auberginerne med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag auberginerne i ovnen i 30-40 minutter ved 180 grader, til de er helt møre indeni og brune ovenpå. Kødsauce Skær løgene i skiver. Skær bladselleri i små tern. Skær champignonerne i skiver.… Læs mere »

  • Grillede svinekoteletter og brødsalat med grillede grønsager

    Brødsalat med grillede grønsager Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på… Læs mere »

  • Farsbrød med grillede squash og kartofler a la tzatziki

    Farsbrød Hak løget og rør det sammen med kød, æg, hvedemel og vand. Krydr farsen med salt og peber og lad farsen hvile i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til et farsbrød og læg det i et smurt ovnfast fad. Drys farsbrødet med rosmarin. Stil fadet i ovnen og steg… Læs mere »

  • Pasta med ristet fennikel, tomat og varmrøget laks

    Ristet fennikel og tomat Skær top og bund af fenniklerne. Fjern stokken og skær fenniklerne i tynde skiver. Brug en skarp kniv eller snit fenniklerne på et mandolinjern. Skær tomaterne i både. Varm olien på en pande og rist fenniklerne et par minutter. Tilsæt tomater og oliven og steg det i yderligere et par minutter,… Læs mere »

  • Tortilla med sprød kålsalat, majs og kylling

    Sprød kålsalat og majs Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og vend den godt rundt. Lad kålen stå, mens du tilbereder det øvrige. Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem i letsaltet vand i ca. 10… Læs mere »

  • Råbuk steg med balsamico og appelsindampet sommerkål

    Råbuk steg Varm oliven op på en pande sammen med hele, upillede fed hvidløg. Brun kødet godt på alle sider i olien. Krydr stegen med salt og peber, læg den i et lille ildfast fad og steg den ca. 15 minutter i ovnen ved 180 grader. Centrumtemperaturen skal være 55 grader, når stegen er rød… Læs mere »

  • Kalvefrikassé med forårsgrønt

    Suppevisk Bind porretop, timian, laurbærblad og persille sammen til en suppevisk. Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker. Kog det op og skum kogevandet af. Tilsæt salt og skum vandet af igen. Kom suppevisken i gryden til kødet. Læg låg på gryden og kog kødet ved svag varme i ca. 1 time,… Læs mere »

  • Kylling i hvidvin med sommerurter

    Partér kyllingen i 8 stykker. Skær parmaskinken i strimler. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Varm olien i en stor gryde – gerne med slip-let belægning. Brun kyllingen godt. Tilsæt parmaskinke og steg den med. Kom svampe,… Læs mere »

  • Kartoffelfad med feta og citron og tomatsalat med kyllingehjerter

    Kartoffelfad Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i tynde skiver. Hak hvidløg og rosmarin fint. Riv citronskallen fint. Læg kartofler og løg i lag i et ovnfast fad, og drys smuldret feta, hvidløg, rosmarin, citronskal, salt og peber mellem lagene. Dryp med olivenolie, og hæld ¾ dl vand ved. Dæk fadet… Læs mere »