GIV LIV

Aftensmad

  • Kylling i hvidvin med sommerurter

    Partér kyllingen i 8 stykker. Skær parmaskinken i strimler. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Varm olien i en stor gryde – gerne med slip-let belægning. Brun kyllingen godt. Tilsæt parmaskinke og steg den med. Kom svampe,… Læs mere »

  • Kartoffelfad med feta og citron og tomatsalat med kyllingehjerter

    Kartoffelfad Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i tynde skiver. Hak hvidløg og rosmarin fint. Riv citronskallen fint. Læg kartofler og løg i lag i et ovnfast fad, og drys smuldret feta, hvidløg, rosmarin, citronskal, salt og peber mellem lagene. Dryp med olivenolie, og hæld ¾ dl vand ved. Dæk fadet… Læs mere »

  • Julefrikadeller med bagte rødder, æbler og tranebær

    Julefrikadeller Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time. Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande. Bagte rødder Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern… Læs mere »

  • Timianfrikadeller og rødkål med æble

    Timianfrikadeller Rør kødet sejt med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn og timian. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme til frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller og steg dem gyldenbrune på… Læs mere »

  • Grønkålstatar med ansjoser

    Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »

  • Rødspætteruller med kold persillesovs og dampede rodfrugter

    Rødspætteruller Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fileterne med sennep og læg lidt kørvel på. Rul fileterne sammen, så sennep og kørvel er indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad, krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175… Læs mere »

  • Skindstegt kulmule med ristet fennikel og salviekartofler

    Salviekartofler Skrub kartoflerne og tør dem godt. Hak salviebladene. Vend kartoflerne med olie og salvie og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Skindstegt kulmule Afskæl fiskeskindet, så det kan spises, efter det er stegt. Skær fisken i 4 nogenlunde… Læs mere »

  • Hakkebøf med rosenkålssalat og mormordressing

      Rosenkålssalat Kog kartoflerne møre, og pil dem. Fjern eventuelt de yderste grimme blade og stokken af rosenkålen. Del halvdelen af rosenkålene i blade. Snit resten fint. Damp rosenkål bladene og de snittede rosenkål i ca. 2 minutter, og afdryp dem. Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en tyndskræller. Rist mandelflagerne gyldne på… Læs mere »

  • Vegedeller med rødbedecreme

    Vegedeller Kom linserne i en gryde og dæk dem lige akkurat med vand. Kog linserne næsten møre, sluk for blusset og lad linserne trække, til de er kølet lidt af og har suget al vandet. Rør linserne med finthakket løg, presset hvidløg, æg, spidskommen, cayennepeber, havregryn, karry, mel, sojasauce og salt. Varm halvdelen af olien… Læs mere »

  • Pasta med torsk og grønsager

    Skær løgene i skiver. Halvér squashen og skær den i ½ cm tykke skiver. Svits løg og squash i olien i en gryde, først ved høj varme, så de får lidt farve. Skru ned for varmen efter et par minutter og lad dem simre i ca. 15 minutter, til de er møre. Hak hvidløg fint… Læs mere »