GIV LIV

Aftensmad

  • Parmesangratinerede porrer og rodfrugtmos

    Rodfrugtmos Skræl kartofler, pastinakker eller persillerødder og selleri og skær dem i grove stykker. Kog kartofler og rodfrugter møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem det. Mos kartofler og rodfrugter med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd med kogevandet, til mosen er blød og luftig. Smag den til med salt og peber. Parmesangratinerede… Læs mere »

  • Stegte sild med mangochutney og kartoffelcurry

    Kartoffelcurry Hak løgene og svits dem i olien i en bredbundet gryde eller sauterpande, til de bliver bløde og klare. Svits tomatpureen med et øjeblik. Tilsæt krydderier, vand og presset hvidløg. Vask kartoflerne og skær kartoflerne i tern på ca. 2×2 cm og kog dem i saucen i 5 minutter. Skær blomkålen i buketter på… Læs mere »

  • Vildtbøf i selleriburger med rødkålsslaw

    Syltede løg Skær løgene i meget tynde skiver og vend dem med æbleeddike, tyttebærsyltetøj og salt i en skål. Lad løgene trække, mens du tilbereder resten af maden. Rør lidt i løgene indimellem. Kartoffelbåde Vask kartoflerne og skær dem i både, kom dem i en plasticpose med 1 spsk. olivenolie og ryst posen, så olien… Læs mere »

  • Lakserulle i kål med asiatisk dressing

    Lakserulle i kål Kom ærterne i en lille gryde med lidt vand og damp dem uden låg i 5 minutter. Blend ærterne til mos og smag den til med salt. Skær laksefileten i 8 tykke stykker. Vend laksen i sojasauce. Fjern grimme eller grove yderblade fra spidskålen. Træk derefter forsigtigt 8 blade af spidskålen, så… Læs mere »

  • Kalvelever i sennepssauce med grønkålskartoffelmos

    Grønkålskartoffelmos Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kom dem i en gryde, dæk dem lige akkurat med vand og kog kartoflerne i 15 minutter. Tilsæt grønkålen og kog den med i 5 minutter eller til den er tøet op. Hæld vandet fra, men gem lidt. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, et piskeris eller… Læs mere »

  • Pasta med broccoli og chili

    Broccoli Skær den nederste ende af broccolistokken af. Skær “blomsterne” af stokken og skær dem i små buketter. Skær stokken i tern. Kom stokken og halvdelen af buketterne i en lille gryde og kom vand ved, så det lige akkurat dækker. Hak hvidløgene fint. Kog broccolien til den er helt mør. Blend den kogte broccoli… Læs mere »

  • Blåmuslinger med pomfritter

    Pomfritter Skrub kartoflerne godt og skær dem i pomfritstørrelse, ca. 1½x1½ cm x kartoflens længde. Kom kartoflerne i en plasticpose sammen med olie og ryst posen godt, så olien fordeler sig jævnt på alle kartoflerne. Spred kartoflerne ud på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til… Læs mere »

  • Bagte auberginer med kødsauce

    Bagte auberginer Halvér auberginerne. Smør skærefladen med 1 spsk. olie og læg auberginerne med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag auberginerne i ovnen i 30-40 minutter ved 180 grader, til de er helt møre indeni og brune ovenpå. Kødsauce Skær løgene i skiver. Skær bladselleri i små tern. Skær champignonerne i skiver.… Læs mere »

  • Grillede svinekoteletter og brødsalat med grillede grønsager

    Brødsalat med grillede grønsager Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på… Læs mere »

  • Farsbrød med grillede squash og kartofler a la tzatziki

    Farsbrød Hak løget og rør det sammen med kød, æg, hvedemel og vand. Krydr farsen med salt og peber og lad farsen hvile i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til et farsbrød og læg det i et smurt ovnfast fad. Drys farsbrødet med rosmarin. Stil fadet i ovnen og steg… Læs mere »