GIV LIV

Aftensmad

  • Holms flæskestegssandwich

    Flæskesteg Tag kamstegen og rids sværet med en skarp kniv. Kom lidt laur­bærblade i rillerne og krydr’ med groft salt. Kamstegen sættes på en rist, og under den sættes et fad med vand i bunden af ovnen. Tænd oven på 110-120 grader, og steg kamstegen i 3 timer. Når sværene bliver blanke,, så fyrer du… Læs mere »

  • Tandoori-gryden med mash af søde kartofler

    Tandoori gryde De sorte bønner og kikærterne udblødes natten over og koges efter anvisningen på pakken. De grønne linser skal ikke udblø­des, men kan koges med. De kogte bønner, kikærter og lin­ser brunes godt af i en tykbun­det gryde. Tilsæt derefter alle krydderierne. Svits i 3 minutter, men uden at det tager farve. Løg, hvidløg… Læs mere »

  • Beef salad med grillede grønsager og fuldkornspasta

    Tilberedningstid ca. 30 min. Rosmaringrillede grønsager Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær squash og aubergine i skiver. Halvér tomat-erne. Spray eller pensl grøn-sagerne med lidt olie og krydr med rosmarin, salt og peber. Grill grønsagerne på en varm grill eller en grillpande, til de er møre og har fine grillstriber. Beef salad Kog… Læs mere »

  • Lun, grøn kartoffelsalat med halloumi og hakkebøffer fra grillen

    Grøn kartoffelsalat Skur kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter, til de er lige netop møre. Du kan med fordel bruge en rest kogte, kolde kartof­ler. Skær de lune kartofler i min­dre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skyl spinaten, og slyng den tør. Nip bønnerne. Varm olien på en stor slip… Læs mere »

  • Friske forårsruller med fuldkorn, sommergrønt og spicy rejer

    Spicy rejer Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Varm olien og steg chili og hvidløg på en pande og tilsæt karry. Steg rejerne, til de ændrer farve. Krydr med salt og peber og tag rejerne af panden. Rispapirruller Knæk den nederste del af aspar­gesene, og damp asparges i 1 minut.… Læs mere »

  • Kartoffelomelet med ærtemos og varmrøget laks

    Tilberedningstid ca. 20 min. Ærtemos Kom ærterne i en gryde og kog op. Afdryp ærterne og blend med presset hvidløg og cremefraiche. Kartoffelomelet Pisk æg med mælk og krydr med salt og peber. Pil og hak løget fint. Mos kartoflerne let, og vend i æggemassen sammen med løget. Kom 1 tsk. olie på en slip… Læs mere »

  • Kyllingespyd med barbecuesauce og fyldig bulgursalat

    Tilberedningstid ca. 25 min. Barbecuesauce Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter. Bulgursalat Skyl bulgur og kog som angivet på emballagen og afkøl, mens du snitter grønt. Pil og hak løget. Snit kålen fint. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Hak tomaterne –… Læs mere »

  • Æggekage med laks og sommergrønt

    Tænd ovnen på 175 grader. Hak løget. Fjern stok og de yderste blade af kålen, og snit den fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Skær laks i mindre stykker. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits løg, presset hvidløg, kål og kartofler i ca. 5… Læs mere »

  • Lynstegt kylling med grønt og ristede cashewnødder

    Skær kyllingefileterne i fingerstykke strimler. Skær broccoliblomsten i små buketter. Skræl stokken, skær den tørre ende af, og skær den i skiver. Skær peberfrugterne i tynde strimler og skær løgene i tynde både. Hak ingefæren fint. Flæk cashewnødderne, og rist dem på en tør pande ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune. Læg dem på… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med parmaskinke, spinat og ricotta

    Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Gem lidt af kogevandet. Bælg ærterne. Skær radiser i skiver. Skyl spinaten. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i snitter. Damp aspargesene i ca. 2 minutter. Spinaten dampes med det sidste minut. Afdryp og vend med radiser og ricotta. Vend rundt, så ricottaen… Læs mere »