GIV LIV

Aftensmad

  • Hvidløgshakkebøf med barbecuesauce, kartofler og majskolber

    Barbecuesauce Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter. Tilbehør Kog kartoflerne møre, og halvér dem. Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Halvér tomaterne, dryp olien over og krydr med salt og peber. Grill tomaterne… Læs mere »

  • Marokkansk gryderet med søde kartofler, krydderier og kikærter

    Marokkansk gryderet Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Skær auberginen i tern. Skræl gulerød­derne, og skær dem i skiver eller tern. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og krydderier i et par minut­ter. Tilsæt søde kartofler, aubergine og gulerødder og vend godt rundt. Lad… Læs mere »

  • Buddha bowl med kylling, bønner og guacamole

    Buddha bowl Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, så det dækker, og kog i ca. 12 minutter. Afdryp kyllingen, og findel den med to gafler. Skyl bønnerne godt i en sigte og afdryp. Grønt Snit kålen fint. Klargør asparges-broccoli. Fjern de yderste blade og skægget af majsene. Halvér majsene, og kom dem i en… Læs mere »

  • Grillet cæsarsalat med kylling

    Brødcroutoner Skær brødet i tern, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist brødene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til det er sprødt. Drys med salt. Kylling Skær kødet i mindre stykker. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber og grill på begge sider, til kødsaften er klar. Vinaigrette Rør… Læs mere »

  • Souvlaki på fladbrød med græsk inspireret salat

    Souvlaki Skær kødet i tern og mariner i citronsaft, mynte, oregano, presset hvidløg, olie og salt et par timer eller endnu bedre natten over. Fordel kødet på spyd og grill på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side. Græsk inspireret salat Skær halvdelen af tomaterne i skiver; resten i både. Skyl spinaten,… Læs mere »

  • Hjemmelavet shawarma

    Marineret oksekød Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød krydderierne i en morter sammen med peberkorn, presset hvidløg, chiliflager og paprika. Skær kødet i strimler eller tern, og kom det i en frysepose med krydderier og citron eller limesaft. Bind knude på posen. Gnid kødet godt ind i marinaden. Lad… Læs mere »

  • Nudelsalat med sommergrønt og grillspyd

    Grillspyd Skær kødet i tern, og kom det i en frysepose sammen med limesaft, chilisauce og presset hvidløg. Bind en knude på posen, og massér marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Skær løgene i både. Fordel kød og løg på 4 grillspyd. Grill spyddene i ca. 5 minutter. Vend dem… Læs mere »

  • Ovnbagt skrubbe i kikærtemel

    Start med at koge fuldkornsris efter anvisningen på pakken. Bemærk at kogetiden er læn­gere end ved almindelige ris. Ovnbagt skrubbe Vend fiskene i kikærtemel blan­det med karry. Læg fiskene op i et fad. Tilsæt lidt olie og drys med salt og peber. Top med fint­hakkede nødder. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.… Læs mere »

  • Farsbrød med citronkål

    Farsbrød Hæld kikærter op i en sigte. Kom svinefars og de forkogte linser op i en skål, og bland det hele godt med hænderne. Hak løg og hvidløg. Tilsæt løg sam­men med afdryppede kikærter. Bland spidskommen, tranebær, salt og peber i farsen. Form farsen som et brød, og drys kikærtemel på toppen. Brunes i 10… Læs mere »

  • Grillet kylling og aubergine med yoghurt-dressing

    Grillet kylling Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af. Hak løg, hvidløg og chili meget fint, og rør det sammen med kyllinge­farsen. Hak de ristede mandler og de sorte oliven groft. Vend begge dele i kyllingefarsen sam­men med limesaft og de øvrige krydderier. Form farsen til 8 aflange mini­pølser, og sæt… Læs mere »