GIV LIV

Aftensmad

  • Skindstegt kulmule med tatarsauce, knuste kartofler og sprød fennikelsalat med jordbær

    Tatarsauce Hak de to slags urter. Rør mayonnaise med yoghurt, sennep, kapers, purløg og 2 spsk. hakket dild – resten af dilden gemmes til salaten. Smag tatarsaucen til med salt og peber. Fennikelsalat med jordbær Skær fennikel i tynde skiver fx på et mandolinjern. Pres halvdelen af citronsaften over. Skyl og nip jordbærrene, og halvér… Læs mere »

  • Ramen med fuldkornsnudler, grønkål og æg

    Kog æggene i ca. 6 minutter, til de er smilende. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Børst svampene rene. Snit peberfrugterne. Skær forårsløg i skiver. Varm olien i en stor gryde, og steg kålen, til den falder lidt sammen. Tag kålen op af gryden, og tilsæt svampe og peberfrugter. Steg… Læs mere »

  • Ovnbagt efterårsgrønt med sennepscreme og kylling

    Ovnbagt efterårsgrønt Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Skur kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Vend rodfrugter og kartofler med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med oregano, rosmarin, flagesalt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 min. Kylling… Læs mere »

  • Spicy kyllingekødboller, grønsager i garam masala og blomkålsris

    Kyllingekødboller Pil og riv løget fint. Rør kødet med løg, rød karrypasta, presset hvidløg, hakket persille eller koriander, æg, mel, flagesalt og peber til en fars. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab. Grønsager i garam masala Skyl og klargør grønsagerne. Skær squash og peberfrugt i tern og porrerne i skiver. Snit forårsløgene. Varm… Læs mere »

  • Kyllingelår med blomkåls tabbouleh og jordbærdressing

    Kyllingelår Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Steg kyllingelårene ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er stegte. Blomkålstabbouleh Del blomkålen i buketter. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom blomkål i en foodprocessor sammen med persille, og kør til en grynet konsistens. Den skal… Læs mere »

  • Fjordrejetoast med spinat-melonsalat

    Spinat-melonsalat Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær de to slags meloner i tern. Skær agurk i skiver og vend med spinat og melon. Fjordrejetoast Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep, salt og peber. Rist brødet. Smør dressing på brødet og top med rejer. Pynt med brøndkarse. Servér med spinat-melonsalat.  

  • Kylling i grøn tabbouleh

    Kylling Læg kyllingebryststykkerne i et ovnfast fad med presset hvidløg og bredbladet persille. Hæld vandet ved, og tilbered kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag kyllingen ud, og findel den med  to gafler. Spæd til med noget af væden, og gem resten til senere. Grøn tabbouleh Kog bulgur som angivet på… Læs mere »

  • Salade Nicoise med røget makrel og æg

    Salade Nicoise Kog æggene i ca. 8 minutter, og afkøl. Pil æggene, og halvér dem. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Halvér tomaterne. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med salaten. Grill… Læs mere »

  • Frokostsalat med varmrøget laks og dilddressing

    Frokostsalat Snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Fjern skindet fra laksen, og findel den. Skær agurken i små tern. Dilddressing Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild, og smag til med flagesalt og peber. Vend dilddressing med kål og dernæst med spinat, kartofler, agurk og varmrøget laks. Anret… Læs mere »

  • Lun kartoffelsalat med spinat og bacon

    Skrub kartoflerne, og halvér dem. Svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt 2 dl vand, og kog dem knap møre under låg. Skyl spinaten grundigt. Kom 2/3 af spinaten i en gryde med 2 dl vand, og kog den helt mør uden låg. Blend spinat og vand. Vend spinatpureen og resten af den… Læs mere »