GIV LIV

Aftensmad

  • Sprød salat med spinat-scramble, tomatsalsa og Hoisin sauce

    Sprød salat Skyl og afdryp bønnerne. Skyl salaten, og snit den fint. Nip de grønne bønner og damp dem i ca. 3 minutter. Vend de to slags bønner sammen med salaten. Tomatsalsa Hak chilien fint. Hak tomater og basilikum. Vend tomaterne med presset hvidløg, chili og basilikum. Spinat-scramble Hak løget. Skyl spinaten, og hak den.… Læs mere »

  • Fuldkornsfocaccia med spinat, tomat og rosmarin

    1 stort brød til 10 personer Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den… Læs mere »

  • Japansk curry med oksekød og gulerødder

    Curry sauce Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde i et par minutter. Tilsæt karry og mel og svits det i et lille minut. Tilsæt garam masala og spæd med bouillonen. Kog saucen, mens du tilbereder kød og grøntsager. Kød og grøntsager Hak løgene groft, og brun dem med kødet i… Læs mere »

  • Peberørred med lun rodfrugtsalat og persille

    Rodfrugtsalat Skræl persillerod og selleri, og skær dem i tynde skiver. Svits selleri og persillerod i 2 spsk. olie på en stor pande. Tilsæt 1 dl vand og damp rødderne i et par minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Tilsæt grofthakket persille, dryp med citronsaft og eventuelt 1 spiseskefuld olie mere.… Læs mere »

  • Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing

    Krydret skinkeculotte Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i… Læs mere »

  • Torsk i fad med tomat og sorte bønner

    Tænd ovnen på 200 grader. Skær squash, peberfrugt og aubergine i tern. Hak løget, og pres hvid-løget. Skyl og afdryp bønnerne. Varm olie i en pande. Svits løg og hvidløg og tilsæt dernæst squash, peberfrugt, aubergine og oregano og steg yder-ligere et par minutter. Skær torsk i portionsstykker. Kom grønsager, afdryppede bønner og cherrytomater i… Læs mere »

  • Bagte søde kartofler med hvidløgsskyr, kikærter og rodfrugtsalat

    Bagte søde kartofler Skrub kartoflerne, og tør dem godt. Er de store, halveres de. Læg kartoflerne i en smurt ildfast form, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, til skindet er mørkt, og kar­toflerne er møre. Er det meget store kartofler, bages de lidt længere tid. Rodfrugtsalat Skræl rodfrugterne… Læs mere »

  • Kyllingegullasch med mos

    Kyllingegullasch Skær kyllingelårene over i leddet. Hak løgene groft. Skær gulerødderne i tykke skiver og peberfrugterne i store tern. Brun kyllingen i olien i en stor gryde, først på skindsiden, bagefter på den anden side. Læg kyllingen på en tallerken. Svits grønsagerne i gryden. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, finthakket hvidløg og vand eller bouillon og… Læs mere »

  • Simregryde med æbler og porrer

    Simregryde Skær kødet i tern og krydr med salt og peber. Pil og hak løgene. Skræl jordskokker og skær i mundrette stykker. Varm olien i en slip let-gryde og brun kødet. Tag kødet op, og steg løg og jordskokker et par minutter. Tilsæt presset hvidløg og persille, og læg kødet tilbage i gryden. Hæld øl… Læs mere »

  • Farserede peberfrugter med tomatsauce

    Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i olien. Tilsæt presset hvidløg, tomater, paprika og salt. Lad saucen koge 10 minutter. Farserede peberfrugter Kog risene i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og køle af. Snit porrerne fint. Rør kødet med ris, porrer, salt, peber og oregano eller timian. Skær hver peberfrugt… Læs mere »