Ingredienser

Yoghurtis
  • 1 l letmælksyoghurt naturel
Jordbærrippel
  • 300 g jordbær
  • 150 g flormelis
Tilbehør
  • 75 g hakkede mandler/mandelflager
  • 500 g friske blandede bær

Tilberedning

Yoghurtis
Kom yoghurten i en skål, og stil skålen i fryseren. Pisk yoghurten hver halve time med et piskeris, til den fryser til en blød og cremet is. Blend eventuelt isen med en stavblender, til den er cremet og ensartet. Blend jordbærrippelen sammen, og tilsæt den til isen med løs hånd, og uden at vende den helt ind i isen. Kom eventuelt isen i en anden beholder, hvis du ikke vil servere den i skålen. Frys isen igen, 1-2 timer, til den har en tilpas fast konsistens til at kugle op.

Jordbærrippel
Blend jordbær og flormelis til konsistens som softice.

Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken. Drys dem over isen ved servering. Servér en stor skål skyllede friske bær til isen.

TIP
Isen kan fryses på ismaskine, hvis du har en.

Hvis du ikke spiser isen, mens den er blød og friskrørt, skal du tage den ud af fryseren ½-1 time, inden den er tilpas tempereret og lækkert blød igen.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (230 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 2 g

UH2417