Ingredienser

Yoghurtblanding
  • 4 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 80 g sukker
  • 4 dl letmælksyoghurt naturel
Bagte rabarber
  • 600 g rensede rabarber
  • 80 g sukker
Tilbehør
  • 25 g usaltede pistacienødder

Tilberedning

Yoghurtbudding
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Varm mælken op med sukker og vaniljekorn, til sukkeret er opløst. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Lad mælken køle af, til den har stuetemperatur. Rør yoghurten i mælken, og hæld massen i 6 1-deciliterforme (evt. silikoneforme). Lad buddingerne stivne i køleskabet i ca. 2 timer.

Bagte rabarber
Skær rabarberne i små stykker. Kom dem i et ovnfast fad, og vend dem med sukker, og læg den tomme vaniljestang imellem dem. Dæk fadet med stanniol, og bag rabarberne ved 200 grader i 20 minutter. Lad rabarberne køle af.

Vend buddingerne ud af formene, og anret dem på tallerkener med rabarber og et drys hakkede pistacienødder.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (210 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 26, 2016
Ude og Hjemme