Ingredienser
Yoghurtblanding- 4 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
- 80 g sukker
- 4 dl letmælksyoghurt naturel
- 600 g rensede rabarber
- 80 g sukker
- 25 g usaltede pistacienødder
Tilberedning
Yoghurtbudding
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Varm mælken op med sukker og vaniljekorn, til sukkeret er opløst. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Lad mælken køle af, til den har stuetemperatur. Rør yoghurten i mælken, og hæld massen i 6 1-deciliterforme (evt. silikoneforme). Lad buddingerne stivne i køleskabet i ca. 2 timer.
Bagte rabarber
Skær rabarberne i små stykker. Kom dem i et ovnfast fad, og vend dem med sukker, og læg den tomme vaniljestang imellem dem. Dæk fadet med stanniol, og bag rabarberne ved 200 grader i 20 minutter. Lad rabarberne køle af.
Vend buddingerne ud af formene, og anret dem på tallerkener med rabarber og et drys hakkede pistacienødder.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
900 kJ (210 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g
Ude og Hjemme, uge 26, 2016
Ude og Hjemme