Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 75 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 5 dl yoghurt naturel 1½%

Tilberedning

Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og
afkøl kompotten.

Kom yoghurt og rabarberkompot i en blender og kør til en fin og ensartet blanding.

Hæld cremen i en ismaskine, og kør til ismassen er fast og blød som softice.

Har du ikke en ismaskine, fryses iscremen i en beholder med tætsluttende låg, og der røres i den hver halve time under nedfrysningen.

Scoop isen op, og servér med mynteblade.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 60 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (160 kcal). Kulhydrat 30 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 2 g

UH1915