Ingredienser
- 300 g rabarber
- 75 g sukker
- korn af 1 stang vanilje
- 5 dl yoghurt naturel 1½%
Tilberedning
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og
afkøl kompotten.
Kom yoghurt og rabarberkompot i en blender og kør til en fin og ensartet blanding.
Hæld cremen i en ismaskine, og kør til ismassen er fast og blød som softice.
Har du ikke en ismaskine, fryses iscremen i en beholder med tætsluttende låg, og der røres i den hver halve time under nedfrysningen.
Scoop isen op, og servér med mynteblade.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 60 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
700 kJ (160 kcal). Kulhydrat 30 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 2 g
UH1915