Ingredienser

Vietnamesiske sommerruller
  • 150 g Fuldkornsnudler
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 spsk olie
  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • 2 forårsløg
  • ½ spidskål
  • 20 rispandekager
  • ½ bundt koriander
  • ½ bundt mynte
Stærk chilisauce
  • 1 rød chili
  • 5 spsk fiskesauce
Tilbehør
  • sød chilisauce

Tilberedning

Vietnamesiske sommerruller
Kog nudlerne som angivet på emballagen, køl dem af under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær kyllingen i tynde strimler, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Skær gulerod, agurk, forårsløg og spidskål i strimler på 5-6 cm. Kom 2 rispandekager ad gangen i en stor skål med koldt vand, og lad dem ligge et par minutter, til de er let bøjelige, men ikke for udblødte. Tag en udblødt rispandekage op ad gangen, dryp den af på et viskestykke, og læg den på bordet. Kom en stor håndfuld grøntsager, lidt nudler, 1 stykke kylling, et par mynteblade og et par kviste koriander på midten af pandekagen ud mod kanten. Fold rispandekagen på midten, så den dækker fyldet, og rul pandekagen om fyldet fra den ene side mod den anden. Fortsæt på samme måde med resten af rispandekagerne og resten af fyldet.

Stærk chilisauce
Flæk chilien, fjern kernerne, og skær den i tynde skiver og. Bland chilien i fiskesaucen.

Servér sommerrullerne med stærk og sød chilisauce.

TIP
Rispandekager kan findes i asiatiske specialbutikker og velassorterede supermarkeder på hylden med asiatiske kolonialvarer.

Frugt og grønt pr. person

188 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2336 kJ (556 kcal). Kulhydrat 82 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 26, 2013