Ingredienser

Vegedeller
  • 150 g røde linser
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 tsk. karry
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. sojasauce
  • ½ tsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie
Rødbedecreme
  • 400 g rødbeder
  • 2 dl skyr, fromage frais eller kvark
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
Tilbehør
  • 300 g frosne ærter
  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Vegedeller
Kom linserne i en gryde og dæk dem lige akkurat med vand. Kog linserne næsten møre, sluk for blusset og lad linserne trække, til de er kølet lidt af og har suget al vandet. Rør linserne med finthakket løg, presset hvidløg, æg, spidskommen, cayennepeber, havregryn, karry, mel, sojasauce og salt.

Varm halvdelen af olien op på en pande, form dejen til frikadeller og steg dem gyldne og sprøde på den ene side. Vend dellerne om, dryp med resten af olien og steg dem gyldne og sprøde på den anden side. Bryd en enkelt delle, og tjek om den er færdig indeni, inden du tager dem af panden og steg dem eventuelt i lidt længere tid ved svag varme, hvis ikke de er helt gennemstegte.

Rødbedecreme
Skræl rødbederne og riv dem groft. Rør rødbederne med skyr og fintrevet hvidløg. Smag til med salt og peber.

Damp ærterne i en gryde med lidt vand i bunden, til de er tøet op og gennemvarme.

Servér vegedellerne med rødbedecreme, ærter og brød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ (700 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4112