Ingredienser

Ærtepesto
  • 200 g ærter fra frost - optøede
  • 20 g parmesanost
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • evt. lidt bouillon
  • ½ tsk. salt
  • peber
Spinatvafler
  • 200 g frossen hakket spinat
  • 3 æg
  • 75 g havregryn
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • ¾ dl letmælk
Kyllingebøffer
  • 1 lille bundt persille
  • 400 g hakket kyllingekød 3-6 %
  • ½ tsk. salt
  • peber
Fyld
  • ½ spidskål
  • 4 tomat
  • 1 rødløg

Tilberedning

Ærtepesto
Kom ærter, reven parmesanost, presset hvidløg og citronsaft i en blender og kør til en grov pestolignende konsistens. Er massen for tyk, spædes til med lidt afkølet bouillon. Smag til med salt og peber.

Spinatvafler
Optø spinaten. Rør spinat med med æg. Blend havregrynene til en mel og bland med hvedemel, bagepulver og salt. Rør melet i æggemassen sammen med mælk til en lind dej.

Opvarm dit vaffeljern. Hæld lidt dej på jernet, når det er varmt, og luk låget til. Bag vaflerne til de er gyldne.

Kyllingebøffer
Skyl persillen, slyng den tør og hak den. Ælt kødet med persille, og del det i 4 lige store dele. Form til hakkebøffer. Krydr med salt og peber. Grill bøfferne på en varm grillpande i ca. 3 minutter på hver side, til kødsaften er klar.

Fyld
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen, og snit den fint. Skær tomaterne i skiver. Pil løget og skær i skiver.

Fordel lagvis vafler med ærtepesto, kål, tomat, løg og kyllingebøf. Resten af vaflerne serveres on the side.

TIP
Dejen til vaflerne kan også bages i silikone vaffelforme i ovnen, hvis du synes, det er nemmere.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1700 kJ (390 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 4 g

UH1816