Ingredienser
Marinerede sommerbær- 800 g blåbær, gerne fra frost
- ½ dl likør eller anden dessertvin, fx Marsala eller portvin
- 75 g makroner
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 2 tsk majsstivelse
- 1 vaniljestang
- 2½ dl letmælk
- 1 tsk sukker til drys
Tilberedning
Marinerede sommerbær
Rens bærrene og kom dem i en skål. Hæld likør eller dessertvin over bærrene og vend dem forsigtig rundt. Lad bærrene marinere, mens du tilbereder cremen.
Vaniljecreme
Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i kog ved svag varme under piskning, til cremen tykner. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med en smule sukker og lad cremen køle af.
Knus makronerne. Fordel lagvis i 6 glas marinerede bær med lage, makroner og creme.
TIP
I stedet for likør eller dessertvin kan du fx bruge koncentreret hyldeblomstsaft.
Frugt og grønt pr. person
133 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
887 kJ (211 kcal). Kulhydrat 33 g. Fedt 6,4 g, heraf mættet fedt 0,7 g
Ude og Hjemme uge 27, 2011