Ingredienser

Marinerede sommerbær
  • 800 g blåbær, gerne fra frost
  • ½ dl likør eller anden dessertvin, fx Marsala eller portvin
  • 75 g makroner
Vaniljecreme
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl letmælk
  • 1 tsk sukker til drys

Tilberedning

Marinerede sommerbær
Rens bærrene og kom dem i en skål. Hæld likør eller dessertvin over bærrene og vend dem forsigtig rundt. Lad bærrene marinere, mens du tilbereder cremen.

Vaniljecreme
Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i kog ved svag varme under piskning, til cremen tykner. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med en smule sukker og lad cremen køle af.
Knus makronerne. Fordel lagvis i 6 glas marinerede bær med lage, makroner og creme.

TIP
I stedet for likør eller dessertvin kan du fx bruge koncentreret hyldeblomstsaft.

Frugt og grønt pr. person

133 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

887 kJ (211 kcal). Kulhydrat 33 g. Fedt 6,4 g, heraf mættet fedt 0,7 g

Ude og Hjemme uge 27, 2011