Ingredienser

Tortillatærte
  • 2 kyllingebrystfileter uden skind og ben
  • 1 broccoli
  • 100 g babyspinat
  • 3 kviste frisk estragon
  • 3 æg
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber
  • 1 pakke fuldkorns tortilla wraps
  • 75 g reven ost 30+
Sprød salat
  • 1 hjertesalat
  • 1 agurk
  • 1 spsk. balsamicoeddike
Tilbehør
  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Tortillatærte
Tænd ovnen på 175 grader.
Kog kyllingen i ca. 12 minutter, og findel den med en gaffel. Del broccoli i buketter, og hak stokken. Skyl og slyng spinaten tør. Damp broccoli og stok et par minutter, tilsæt spinat og lad den falde sammen. Afdryp grønsagerne. Det er vigtigt, at de er tørre. Hak estragon og pisk med æg, salt og peber. Vend dernæst med kylling og grønsager.

Fordel tortillaerne i en smurt springform ca. 24 cm diameter. Tortillaerne udgør tærtens bund. Fold tortillaerne, så de danner en kant. Fordel fyldet på tærtebunden og top med reven ost. Bag tærten i midten af ovnen i ca. 25 minutter, indtil osten er gylden.

Sprød salat
Skyl salaten, og slyng den tør. Snit salaten. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Vend salat med agurk og balsamicoeddike.

Servér tortillatærten med sprød salat og groft brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 38, 2017
Ude og Hjemme