Ingredienser

Tortilla
  • 2 løg
  • 1 kg kogte kartofler
  • ½ kålhoved, fx savojkål eller sommerhvidkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g bacon i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk eddike
  • 4 æg
  • 1 dl letmælk
  • salt og peber
Hvidløgsdressing
  • 2 dl yoghurt naturel 1½%
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Tomatsalat
  • 750 g tomater
  • 1 rødløg
  • 1 potte basilikum
Tilbehør
  • 4 tykke skiver fuldkornsrugbrød, 300 g

Tilberedning

Tortilla
Hak løgene fint. Skær kartoflerne i skiver. Fjern de yderste blade af kålen og snit kålen fint. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits bacon, løg, presset hvidløg, kartofler og kål under omrøring. Svits, til kålen falder sammen. Tilsæt eddike og lad den fordampe. Pisk æg med mælk og krydr med salt og peber.

Hæld æggemassen på panden og vend den rundt, så massen fordeler sig. Stil panden i ovnen ved 200 grader og bag tortillaen i ca. 15 minutter, til den er fast og gylden.

Hvidløgsdressing
Rør yoghurt med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

Tomatsalat
Skær tomaterne i både. Skær løget i tynde både. Pluk bladene af basilikummen. Vend tomater med løg og basilikum og krydr med salt og peber.

Servér tortilla med tomatsalat, hvidløgsdressing og rugbrød.

Frugt og grønt pr. person

501,8 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3119 kJ (742,6 kcal). Kulhydrat 123,5 g. Fedt 19,3 g, heraf mættet fedt 5,5 g

Ude og Hjemme, uge 39, 2012