Ingredienser

Ingredienser
  • 400 g kantareller
  • 300 g sommerporrer (små nye porrer)
  • 400 g sølvbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 dl grønsagsbouillon
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 2½ dl fløde 9 %
  • Salt og peber
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornshvedebrød (400 g)

Tilberedning

Børst kantarellerne med en pensel, eller skyl dem let. Skær store svampe i mindre stykker. Rens porrerne, og skær dem evt. i 2-3 stykker, hvis de er længere end 15 cm. Rens sølvbederne. Skær stilkene fra bladene, og skær dem i stykker på 1 cm. Hak bladene groft. Svits kantarellerne i olien i en stor gryde. Tilsæt porrer og sølvbeder og svits et par minutter. Tilsæt bouillon og kog i 4 minutter. Rør majsstivelsen med fløde. Rør blandingen med grønsagerne og kog op. Lad det hele koge til det er kogt sammen og cremet. Smag til med salt og peber.

Rist brødet, og fordel grønsagerne ovenpå. Servér 2 toast pr. person.

TIP
I stedet for kantareller kan du bruge champignoner. I stedet for sølvbeder kan du bruge spinat.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ (440 kcal). Kulhydrat: 70 g. Fedt: 13 g, heraf mættet fedt: 5 g

UH3116