Ingredienser

Kokosspinat
  • 500 g spinat
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 1 spsk majsstivelse
  • ¼ tsk salt
Tandoori-kylling
  • 500 g kyllingefilet eller -inderfilet
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk tandoori
  • 1 spsk olivenolie
Tilbehør
  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 dl rå fuldkorns basmatiris

Tilberedning

Kokosspinat
Skyl spinaten grundigt. Skær forårsløgene i tykke skiver. Kog kokosmælk, forårsløg og spinat op i en gryde og rør, til spinaten falder sammen. Rør majsstivelsen med ½ dl vand, og rør jævningen i spinaten. Kog op og smag til med salt.

Tandoori-kylling
Skær kyllingefileterne over på midten (inderfileter skal bare være hele). Krydr med salt, og drys med tandoori. Steg kyllingen i olie på en slip let-pande, til de er gennemstegte.

Knæk enderne af aspargesene, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter.

Servér kyllingen med kokosspinat, asparges og kogte ris.

TIP
Tandoori er et indisk blandingskrydderi, som du kan købe i velassorterede supermarkeder eller etniske specialbutikker.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ (650 kcal). Kulhydrat 80 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 23, 2016