Ingredienser
Tandoori- 150 gram bønner de sorte
- 150 gram kikærter
- 150 gram linser (de grønne)
- salt
- peber
- 1 tsk. kommen
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk garam marsale
- 1 tsk cayenne peber
- 1 tsk gurkemeje
- 2 løg
- 2 fede hvidløg
- ½ knoldselleri
- 1 øl, mørk stout
- 1 dåse flåede tomater
- ca. 2 dl. vand
- 300 gram svampe
- 1 tsk. tørret, eller et par kviste frisk timian
- 4 laurbærblade
- 1-2 søde kartofler
- 4 store kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- peber
- 1 tsk. timian
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. sennep
- 2 dl. skyr
- salt og peber
Tilberedning
Tandoori gryde
De sorte bønner og kikærterne udblødes natten over og koges efter anvisningen på pakken. De grønne linser skal ikke udblødes, men kan koges med.
De kogte bønner, kikærter og linser brunes godt af i en tykbundet gryde. Tilsæt derefter alle krydderierne. Svits i 3 minutter, men uden at det tager farve.
Løg, hvidløg og knoldselleri renses og skæres groft. Bland dem med bælgfrugterne. Tilsæt flåede tomater, vand og øl.
Læg låg på og lad det snurre i 45-60 minutter. Hold øje og spæd gerne til med vand undervejs (brug fx kartoffelvand fra kartoflerne).
Svampene renses, ristes på en pande og tilsættes retten sammen med timiankviste og laurbærblade.
Mash af den vilde slags
Kartoflerne koges møre med skind på og moses med et piskeris. Tilsæt olie samt salt og peber. Vend mosen med timian. Et lille trick herfra; tilsæt lidt sennep og hvidløg.
Serveres med iskoldt skyr rørt med salt og peber.
Opskriften er fra Hjerteliv nr. 1, 2021 ”Mandemad” af tv-kokken Claus Holm
Frugt og grønt pr. person
200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3000 kJ/750 kcal. Kulhydrat 90 g, kostfiber 22 g. Fedt 13 g, heraf 2 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 1, 2021