Ingredienser

Grøn ærtepesto
  • 100 g ærter
  • 20 g parmesanost
  • 1 lille fed hvidløg
  • 15 g smuttede mandler
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • salt og peber
  • saft af ½ citron
  • 4 skiver fuldkornshvedebrød
  • 70 g parmaskinke
  • 200 g babyspinat
  • 400 g tagliatelle
  • 200 g ærter

Tilberedning

Grøn ærtepesto
Kom ærterne i en blender sammen med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, mandler og olivenolie. Kør forsigtigt et kort øjeblik til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rist brødet, og fordel ærtepestoen herpå.

Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter.

Skyl og slyng spinaten tør. Kog tagliatellen som angivet på emballagen – kog spinaten med det sidste minut. Afdryp pasta og spinat, og vend det med ærter. Servér pastaen med parmaskinke og brød med ærtepesto.

Frugt og grønt pr. person

130 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2847 kJ (678 kcal). Kulhydrat 116 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 3 g.

Ude og Hjemme, uge 27, 2013