Ingredienser

Tærte
  • 500 g broccoli
  • 250 g kyllingebrystfilet
  • 300 g kartofler
  • 3 æg
  • 2 dl cremefraiche 6 %
  • salt og peber
  • 1 pakke fillodej, 120 g
  • 1½ spsk. olivenolie
Tilbehør
  • 2 hjertesalat
  • 2 gulerødder
  • 75 g salatost i tern, 10 %
  • 4 tykke skiver groft hvedebrød, 300 g

Tilberedning

Del broccolien i mindre buketter, og damp dem møre. Afdryp broccolien grundigt – det er vigtigt, at den bliver helt tør.

Kog kyllingekødet mørt, ca. 15 minutter. Afkøl det en smule, før du findeler kødet.

Kog kartoflerne møre, og pil dem eventuelt. Mos kartoflerne let med en gaffel, eller skær dem i små tern. Tilsæt æg og cremefraiche, og krydr med salt og peber.

Læg to lag fillodej i en smurt form. Pensl fillodejen med olie, og læg endnu to lag over – fillodejen må gerne gå ud over formen.

Fordel kartoffel/æggemassen i formen sammen med broccoli og kylling. Bag tærten ved 180 grader i ca. 20 minutter.

 

Skyl salaten og slyng den tør. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Vend salat med gulerødder og salatost, og servér den til tærten sammen med brød.Kul

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (680 kcal). Kulhydrat 83 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 7 g

UH4014