Ingredienser

Tærtebund
  • 75 g fin speltmel eller anden fin fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • ½ dl olie
  • 75 g flormelis
  • 3 spsk. koldt vand
  • 2 tsk. olie til tærteformen
Creme
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
Tilbehør
  • 7 appelsiner, gerne blodappelsiner
  • 25 g pistacienødder

Tilberedning

Tærtebund
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet blank dej. Smør en tærteform 22-24 cm i diameter med olie, og tryk dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel. Bag bunden ved 180 grader i 20 minutter, til den er lysebrun og gennembagt. Lad tærtebunden køle af.

Creme
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med de øvrige ingredienser i en kasserolle. Kog cremen op under piskning, og kog den godt igennem i et par minutter. Afkøl cremen og pisk i den af og til, så den ikke danner skind. Lad den blive kold i køleskabet.

Tilbehør
Skær skrællen af appelsinerne. Skær dem i skiver. Bred cremen ud på tærtebunden, og læg appelsinskiverne taglagt oven på cremen. Drys med hakkede pistacienødder.

TIP
I stedet for appelsiner kan du bruge 8-10 kiwi.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 16, 2016
Ude og Hjemme