Ingredienser
Tabouleh- 1 dl fuldkornsbulgur
- 1 dl kogende vand
- Saft af 3 citroner
- 1 stort bundt bredbladet persille
- ½ bundt mynte
- 250 g tomater
- 1 stort løg
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Et nip 7 krydderier
- 4 tsk. olivenolie
- 1 salathoved
Tilberedning
Tabouleh
Skyl bulguren grundigt. Kom bulguren i en skål og overhæld den med 1 dl kogende vand. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Hæld citronsaft ved og lad det trække endnu 15 minutter.
Hak persille og mynte. Skær tomaterne i små tern. Bland bulgur, krydderurter og tomat sammen.
Pil og hak løg fint og bland det godt sammen med salt, peber, 7 krydderier og olie. Bland det med bulguren. Snit salaten og bred den ud på et fad som bund. Anret taboulehen ovenpå salaten.
Frugt og grønt pr. person
125 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
400 kJ / 100 kcal Kulhydrat: 14 g Fedt: 3 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g
Hjertevarm mad 2017