Ingredienser
Svinemørbrad- 1 lille svinemørbrad
- salt og peber
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 spsk olie
- 2 søde kartofler
- 1 spsk olie
- 400 g grønkål, hvidkål eller savojkål
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk græskarkerner
- 2 æbler
- 1 dl yoghurt naturel 1½%
- 1 spsk sød sennep
- 4 skiver groft brød, 200 g
Tilberedning
Mørbrad:
Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds mørbraden og krydr den med salt, peber og rosmarin. Varm olien på en pande og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 20 minutter.
Salat:
Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Vend kartoflerne med olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.
Snit kålen meget fint. Kom kålen i en skål og drys den med salt og sukker. Rist græskarkernerne på en tør pande til de giver lyd. Skær æblerne i både. Vend kålen med de ovnbagte søde kartofler, æbler og græskarkernerne.
Sennepscreme:
Rør yoghurt naturel med sød sennep og smag den til med salt og peber. Dryp sennepscreme over salaten.
Skær mørbraden i skiver og servér skiverne sammen med salat og sennepscreme. Spis groft brød til.
Frugt og grønt pr. person
159 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2294 kJ (546 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 38, 2011