Ingredienser

Langtidsbagte tomater
  • 500 g tomater
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • ½ tsk. groft salt eller flagesalt
Svinemørbrad
  • 1 stor svinemørbrad
  • salt og peber
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 1 spsk. olivenolie
Broccolicouscous
  • 150 g couscous eller bulgur
  • 500 g broccoli
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • salt og peber
Yoghurtdip
  • 1 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 4 kviste frisk estragon eller persille
  • salt og peber

Tilberedning

Langtidsbagte tomater
Skær tomaterne i kvarte, og vend dem med olivenolie. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir, og drys dem med salt. Bag tomaterne i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer.

Svinemørbrad
Afpuds mørbraden, og krydr den med salt, peber og rosmarin.

Varm olien på en pande, og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et smurt ovnfast fad, og steg den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Broccolicouscous
Kog couscoussen som angivet på emballagen. Fjern det groveste af stokken. Del broccolien i mindre stykker og buketter, og damp dem i 3 minutter i så lidt vand som muligt. Hæld koldt vand over broccolien, og afdryp den. Skær rødløget i både.

Kom broccoli i en foodprocessor sammen med rødløg, og blend det til en couscous lignende konsistens. Skær peberfrugten i tern. Vend broccolicouscous med kogt couscous og peberfrugt. Smag til med salt og peber.

Yoghurtdip
Rør en dressing af yoghurt, mayonnaise og hakket estragon eller persille. Smag den til med salt og peber.

Skær mørbraden i skiver, og servér den med broccolicouscous, bagte tomater og yoghurtdip.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (440 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 30, 2014
Ude og Hjemme