Ingredienser

Suugo
  • 2 store løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g magert lammekød i tern
  • 2 gulerødder
  • 1 aubergine eller squash
  • 4 tomater
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. salt
  • 1 grøn peberfrugt
Tilbehør
  • 400 g fuldkornspasta

Tilberedning

Suugo
Pil og hak løgene fint. Varm halvdelen af olien i en stor slip let pande og steg løgene under omrøring, til de bruner. Tilsæt resten af olien og kødet og steg det med, til det er brunt på alle sider.

Skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i små tern og steg dem med kødet 5-10 minutter. Hak koriander og persille, pres hvidløgene og kom det hele i saucen sammen med hakkede tomater fra dåse. Lad retten simre i 25 minutter.

Skær peberfrugten i små tern og kom i saucen. Kog endnu 5 minutter og smag til med salt.

Tilbehør
Kog fuldkornspasta som angivet på emballagen. Servér retten med fuldkornspasta.

TIP
I stedet for fuldkornspasta, kan saucen serveres med fuldkornsris, fuldkornsbrød eller fuldkornspandekager.

Frugt og grønt pr. person

360 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ / 700 kcal Kulhydrat: 95 g Fedt: 18 g, heraf mættet fedt: 5 g

Hjertevarm mad 2017