Ingredienser
Kålstuvning- ½ lille hvidkål
- 2 gulerødder
- 1 lille porre
- 6 dl letmælk
- 3 spsk. hvedemel
- 1 bundt persille
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 4 sildefileter
- 1 tsk. flagesalt
- peber
- 50 g rugmel
- 1 spsk. olivenolie
- 200 g rosenkål
- 800 g kartofler
Tilberedning
Kålstuvning
Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Rens porren og skær i skiver.
Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 minutter og afdryp.
Hæld 5 dl mælk i en gryde, og varm mælken op. Ryst resten af mælken sammen med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring. Kog saucen i ca. 5 minutter under omrøring. Tilsæt grønsager og hakket persille, og smag stuvningen til med salt og peber. Er stuvningen for tyk spædes til med lidt bouillon.
Stegte sild
Krydr sildefileterne med salt og peber, og fold dem sammen. Vend sildene i rugmel. Varm olien på en pande, og steg sildene gyldne i ca. 4 minutter på hver side.
Rens rosenkålen, og del den i blade. Damp i 1 minut og afdryp.
Servér sildene med kålstuvning, kogte pillede kartofler og rosenkålsblade.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 180 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2200 kJ (525 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 5 g
UH0817