Ingredienser
Krydret lage- 3 dl æbleeddike
- 100 g sukker
- 10 hele peberkorn
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. fennikelfrø
- 2 laurbærblade
- ½ tsk. salt
- 4 sildefileter
- 100 g rugmel
- ½ tsk. salt
- lidt peber
- 2 æbler
- 2 spsk. olie til stegning
- 2 rødløg
- 100 g renset grønkål
- 4 skiver rugbrød
- 1 bakke karse
Tilberedning
Krydret lage
Kom ingredienserne til lagen i en gryde, og kog lagen op til sukkeret er opløst. Afkøl lagen.
Stegte sild
Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber. Skær æblerne i skiver, og læg et par stykker i hver sild. Fold dem sammen på tværs.
Varm olien på en pande med slip let-belægning, og steg sildene i 4-5 minutter på hver side til de er gyldne.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Læg sild og løgringe i et fad og hæld lagen over, mens sildene endnu er varme. Lad sildene trække i lagen mindst et par timer, allerhelst til næste dag.
Snit grønkålen fint. Fordel grønkål, sild og løg på rugbrød og top med karse.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1700 kJ (410 kcal). Kulhydrat 51 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g
UH4615