Ingredienser
Stikkelbærkompot- 300 g stikkelsbær
- ca. 75 g sukker
- 2 spsk. vand
- ½ rød chili
- 300 g gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- ½ bundt persille eller kørvel
- salt
- 400 g makrelfileter
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 1 kg kartofler
Tilberedning
Stikkelsbærkompot
Kog stikkelsbær og sukker op med vand i en gryde. Kog bærrene, til de mørner og koger en lille smule ud. Fjern kernerne fra chilien og skær den i små tern. Bland chilien i kompotten, smag eventuelt til med mere sukker, og lad kompotten køle af.
Dampede gulerødder
Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i 2 cm lange stykker på skrå. Kom dem i en gryde med lidt vand i bunden og damp dem under låg i 5 minutter. Vend gulerødderne med olie, hakket persille eller kørvel og krydr dem med salt.
Stegt makrel
Skær makrelfileterne i 8 nogenlunde ens stykker. Steg dem med skindsiden nedad i olien på en slip-let pande, til de er gyldne og sprøde. Krydr dem med salt og peber og steg fisken 1 minut på den anden side.
Servér makrellen med stikkelsbærkompot, gulerødder og kogte kartofler.
TIP
I stedet for makrelfileter kan du bruge sildefileter.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 140 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2100 kJ (550 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 3 g
UH2712