Ingredienser

Stikkelbærkompot
  • 300 g stikkelsbær
  • ca. 75 g sukker
  • 2 spsk. vand
  • ½ rød chili
Dampede gulerødder
  • 300 g gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ bundt persille eller kørvel
  • salt
Stegt makrel
  • 400 g makrelfileter
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Stikkelsbærkompot
Kog stikkelsbær og sukker op med vand i en gryde. Kog bærrene, til de mørner og koger en lille smule ud. Fjern kernerne fra chilien og skær den i små tern. Bland chilien i kompotten, smag eventuelt til med mere sukker, og lad kompotten køle af.

Dampede gulerødder
Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i 2 cm lange stykker på skrå. Kom dem i en gryde med lidt vand i bunden og damp dem under låg i 5 minutter. Vend gulerødderne med olie, hakket persille eller kørvel og krydr dem med salt.

Stegt makrel
Skær makrelfileterne i 8 nogenlunde ens stykker. Steg dem med skindsiden nedad i olien på en slip-let pande, til de er gyldne og sprøde. Krydr dem med salt og peber og steg fisken 1 minut på den anden side.

Servér makrellen med stikkelsbærkompot, gulerødder og kogte kartofler.

TIP
I stedet for makrelfileter kan du bruge sildefileter.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 140 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (550 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 3 g

UH2712