Ingredienser

  • 4 stykker kyllingebrystfilet
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 kg nye vaskede kartofler
  • 200 g friskbælgede ærter
  • 1 potte ærtespirer
  • 1 bundt grønne asparges, 500 g
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 bundt løvstikke

Tilberedning

Pensl kyllingekødet med olie, krydr dem med salt og peber, og grill dem i ca. 5 minutter på begge sider på en grill eller grillpande, til de er gennemstegte.

Kog kartoflerne lige netop møre. Knus kartoflerne let med en gaffel – de skal ikke moses helt – og vend dem med friskbælgede ærter. Top med ærtespirer.

Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i snitter. Varm olien på en pande, og steg aspargesene i et par minutter. Skyl, tør og hak løvstikken. Vend løvstikken med asparges, og smag til med salt og peber.

Servér kyllingebryst med nye kartofler, ærter og asparges.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (460 kcal). Kulhydrat 54 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 20, 2014
Ude og Hjemme