Ingredienser

Marengs
  • 1½ æggehvide
  • ½ tsk. citronsaft
  • 75 g sukker
Jordbærsauce
  • 200 g jordbær
  • 1 spsk. flormelis
Sommerbær
  • 400 g bær fx jordbær, hindbær, blåbær og ribs
  • korn af 1 stang vanilje
Vaniljeyoghurt
  • 2 dl yoghurt naturel 1½ %
  • korn af 1 stang vanilje
  • 1 spsk. flormelis

Tilberedning

Marengs
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt citronsaft og pisk. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der fortsat piskes kraftigt. Top blandingen op ved hjælp af to skeer til marengs på ca. 5 cm diameter på en bage­plade med bagepapir.

Bag marengs i ca. 1½ time – til de er tørre.

Jordbærsauce
Skyl og nip jordbærrene. Kom jordbær og flor­melis i en blender og kør til en jordbærsauce.

Sommerbær
Skyl og nip bærrene, og kom dem i en skål sammen med vaniljekorn. Vend forsigtigt rundt.

Vaniljeyoghurt
Rør yoghurt med vanilje og flormelis.

Servér knuste marengs med jordbærsauce, sommerbær og vaniljeyoghurt – fx fordelt i glas til at tage med.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (180 kcal). Kulhydrat 39 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt 0,5 g

HJERTELIV0218